NRK Meny
Normal

I juli ville vi bake brød på bålet

En enkel metode for brødbaking, en pasta med få ingredienser og sjokoladepålegg var de mest populære oppskriftene på NRK Mat i feriemåneden juli.

Mest leste oppskrifter - juli

Ni av de ti mest leste oppskriftene på NRK Mat i juli: spagetti Danieli, sjokoladesmør, oksehaleragu med panisse, blåbærpai med vaniljesaus, syrlig solskinnsterte, jordbær med kanel og appelsin, eplemuffins med vaniljekrem, hjemmelagd burger med ketsjup og relish og tomat- og jordbærsalsa.

Foto: NRK / DR

Bålbrød

Oppskriften på brød på bål blei lest over 36.000 ganger i juli.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR / DR

Aller øverst på juli-lista troner en oppskrift fra brødrene Price og deres program Munter mat. I en av episodene som gikk på TV i juli, lagde de all maten på bål: tortilla, egg i tomatsaus, bønnegryte med bacon, fisk dampa i avis, dampa skalldyr og brød på bål.

Pasta på enkleste (og beste) vis

Spaghetti Danieli

Spagetti Danieli er hysterisk godt, og samtidig enkelt, mener brødrene Price i Munter mat på tur.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Svært mange italienske pastaretter har ingen kompliserte teknikker eller sjeldne ingredienser. En av dem er spagetti Danieli, også det en oppskrift signert Price-brødrene, men fra en annen sesong – nemlig Munter mat på tur.

I den besøkte de to en rekke ulike land og lagde maten slik de gjør det der.

Du trenger bare skinke, smør, eggeplommer, fløte, parmesan, salt og pepper til pastaen – så har du det de to mener er en hysterisk god middag.

Sjokoladesmør

Sjokoladepålegg – eller sjokoladesmør, som konditor Mette Blomsterberg har kalt det.

Foto: Fra tv-serien Det søte sommerliv/DR / DR

Sjokoladepålegg!

De søtsugne blant oss vil kanskje mene programmene var for korte – men til gjengjeld gikk Mette Blomsterberg og Det søte sommerliv på TV nesten hver dag i juli. I et av programmene blanda hun sjokolade, fløte, nøtter og smør. Resultatet av blandingsforholdet og teknikken blei en myk og smørbar masse, ikke helt ulikt det mange liker aller best å spise på brødskiva.

Jordbær og kaker

Ingen ferie uten kaker. Det bærer også trefftalla til NRK Mat preg av. Mange plukker dessuten blåbær nå for tida, og blåbærpai med vaniljesaus har sannsynligvis stått på mange kaffebord i det siste.

Syrlig solskinnsterte

Syrlig solskinnsterte fra Lise Finckenhagen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK
Jordbær med kanel og appelsin

Jordbær med kanel og appelsin.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Oppskriften kommer fra Lise Finckenhagen, som har flere bakverk på topp ti-lista for sist måned.

Jordbæroppskrifter var populært i juni, og også i juli. Sist måned ville vi både spise dem til dessert – og i salat.

Alle våre mest populære oppskrifter og artikler finner du i listene til høyre, eller nederst i saken dersom du leser oss på mobil.