Eplemuffins med vaniljekrem

Syrlige epler passer best i Lise Finckenhagens store eplemuffins.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Eple­muffins med vanilje­krem

Eplekake i porsjonsformer. Lise Finckenhagens eplemuffins toppet med vaniljekrem.

Slik gjør du

Denne oppskriften gir 10-12 store muffins.

Smelt og brun smøret forsiktig til nøttebrunt og aromatisk, avkjøl.

Skrell og skjær eplene i jevne båter. Vend eplebåtene med 2 ss sukker og 2 ts kanel.

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.
Visp smøret raskt inn i eggedosisen. Rør inn det tørre vekselvis med fløten.

Fordel røren i muffinsformene, fyll formene 3/4 fulle. Legg på en skje vaniljekrem på hver muffins og stikk ned et par tre eplebåter. Dryss over litt perlesukker og hakkede nøtter.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 190 °C i ca. 20-25 minutter.

Tips

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen på lørdag»