Hopp til innhold

La potetene spille hovedrollen

Når vi setter oss til bords, spiser vi som regel noe MED poteter. Dette er fem oppskrifter på poteter MED.

Nye poteter med dill, smør og salt

Nypoteter i sin enkleste, og for mange, beste, form. Med dill, smør og salt.

Foto: Tellus Works Television AS

De har vært her ei stund allerede: de norske nypotetene. For mange er de etterlengta. Få vil være uenige i at de norske sommerpotetene har en annen smak enn i de potetene vi spiser resten av året.

Poteter
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

I det norske kostholdet er potetene svært ofte en siderett. Vi serverer kjøtt med poteter, fisk med poteter, spiser potetsalat ved siden av grillmaten og friterte poteter sammen med hamburgeren. Men hva med å la den helt spesielle smaken fra fersk potet få dominere måltidet?

I artikkelen har vi samla fem retter hvor potetene får den plassen de fortjener. Tre av oppskriftene er hovedretter.

Potetene på bildet øverst i saken kommer for øvrig fra Danmark. Til gjengjeld er det et land hvor forholdet til årets første poteter er omtrent det samme som hos oss, og de serveres i sin enkleste – og kanskje beste – form: med dill, smør og salt.

Varm potetsalat med posjert egg og potetchips

Varm nypotetsalat
Foto: Kine Løken Thoreid / NRK

Nypoteter med fløte, erter og skinke

Nypoteter med fløte, erter og skinke
Foto: DR

Rugbrød med nypoteter, sild og potetmajones med ramsløk

Video Kjartan Skjelde serverer brød med nypoteter og sild

Potetsalat med gressløk og rucola

Potet- og gressløksalat
Foto: Fra tv-serien Mat med Niklas / SVT