De har vært her ei stund allerede: de norske nypotetene. For mange er de etterlengta. Få vil være uenige i at de norske sommerpotetene har en annen smak enn i de potetene vi spiser resten av året.
I det norske kostholdet er potetene svært ofte en siderett. Vi serverer kjøtt med poteter, fisk med poteter, spiser potetsalat ved siden av grillmaten og friterte poteter sammen med hamburgeren. Men hva med å la den helt spesielle smaken fra fersk potet få dominere måltidet?
- LES OGSÅ: Tidligpotetene er her
I artikkelen har vi samla fem retter hvor potetene får den plassen de fortjener. Tre av oppskriftene er hovedretter.
Potetene på bildet øverst i saken kommer for øvrig fra Danmark. Til gjengjeld er det et land hvor forholdet til årets første poteter er omtrent det samme som hos oss, og de serveres i sin enkleste – og kanskje beste – form: med dill, smør og salt.
Varm potetsalat med posjert egg og potetchips
Nypoteter med fløte, erter og skinke
- OPPSKRIFT: Nypoteter med fløte, erter og skinke
- Flere oppskrifter fra Anne Hjernøe og Frilandshagen på TV
Rugbrød med nypoteter, sild og potetmajones med ramsløk
- OPPSKRIFT: Rugbrød med nypoteter, sild og potetmajones med ramsløk
- Flere oppskrifter fra Kjartan Skjelde
- Flere oppskrifter fra Den nordiske smaken på TV