Hopp til innhold

Ti nye måter å bruke jordbær på

Det er lov til å bytte ut fløten, og i stedet prøve dem sammen med sjalottløk, sild eller balsamico. Her er ti oppskrifter med jordbær.

Tomat- og jordbærsalat

Jordbær sammen med cherrytomater, sjalottløk, mynteblader og dressing av hvitvinseddik, olivenolje og sukker.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Den vanligste oppskriften med jordbær inneholder selvfølgelig bare én ingrediens: jordbær. Eventuelt to eller tre: jordbær, fløte og kanskje litt sukker.

Men hva med litt pepper på de røde som smaker av sommer? Eller å servere dem i salat sammen med tomater og løk? NRK Mat har funnet fram ti jordbæroppskrifter med litt uventa ingredienser.

Retten øverst i saken kommer fra til Stig Juelsen, som står bak flere oppskrifter med jordbær. Salaten smaker godt til både fisk og grillmat, og passer godt å lage når jordbæra er på sitt aller beste.

Melon- og jordbærsalat

Melon- og jordbærsalat
Foto: Lise Finckenhagen

Jordbær med pepper

Jordbær med pepper
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Sylta, grønne jordbær og grilla sild

Grillet sild med grønne jordbær
Foto: Tellus Works Television AS

Jordbær med kanel og appelsin

Jordbær med kanel og appelsin
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Jordbærsalsa med tabasco og urter

Jordbærsalsa
Foto: TV4

Yoghurtdessert med jordbær, eple og hvit sjokolade

Jordbærtzatziki
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Jordbær med lime- og myntesukker

Jordbær og bringebær med lime- og myntesukker
Foto: Ellen Margrethe Dingstad / NRK

Jordbær- og rabarbrarelish

Jordbær- og rabarbrarelish
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Jordbær med balsamico

Jordbær i balsamico
Foto: Stig Juelsen