Klippfiskboller med chipotlemajones

Chipotlemajones med et dryss av paprikapulver som tilbehør til klippfiskboller.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Chipotlemajones

Majones med sterk smak. Eller så sterk som du vil ha den. Lise Finckenhagen bruker chipotle pasta, som er en krydderpasta laget av tørket og røykt jalapeño-chili. Majonesen er tilbehør til Lises klippfiskboller.

Slik gjør du

Finhakk hvitløken. Ha alle ingrediensene til majonesen i en beholder som har akkurat like stor omkrets som stavmikseren. Sett stavmikseren i bunnen og kjør noen sekunder før du sakte trekker stavmikseren opp mot overflaten og majonesen er deilig og tykk. Juster smaken med mer salt hvis nødvendig.

Ønsker du en litt «rundere» smak kan du tilsette en liten teskje flytende honning.

Tips

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+