Chipotlemajones Majones med sterk smak. Eller så sterk som du vil ha den. Lise Finckenhagen bruker chipotle pasta, som er en krydderpasta laget av tørket og røykt jalapeño-chili. Majonesen er tilbehør til Lises klippfiskboller.
Krabbe kokt i øl, med majones med brunt smør Krabbefest er en av mine favoritter når det er snakk om skandinaviske mattradisjoner, sier Adam Liaw. Han koker krabben i mørkt øl, og lager majones med brunt smør til.
Rekesmørbrød med pepperrotmajones Rekesmørbrødet får et ekstra løft hvis du steker skivene i smør, og lager din egen majones med pepperrot.
Majones Når brødrene Price lager salater i tv-serien Munter mat, så bruker de denne grunnoppskriften på majones til dressingene. Og ut fra denne tilsettes forskjellige smaker, hver til sitt bruk.
Aioli – hvitløkmajones Aioli eller hvitløkmajones skal du lage selv. Her er oppskriften fra Lise Finckenhagen.
Saltbakte ringerikspoteter med aioli Gode poteter med en god saus fra rockekokk Mats Paulsen. Bruk dem som snacks, tapas eller tilbehør til kjøtt eller fisk.
Tomatbruschetta Brødskiver med en enkel tomatsalat med tomater i mange farger, mozzarella, hvitløk, basilikum og salte sitroner.
Vafler på norsk og svensk Når en australier kommer til Skandinavia oppdager han at vafler er en spesialitet. Men vaflene er ikke like i Norge og Sverige. Her er Adam Liaws oppskrifter på norske og svenske vafler.
Hasselbackpoteter med bacon og parmesan De bakes i ovnen, og tilbehøret er bacon og ost. Men det er ikke vanlige bakte poteter denne gangen. Hasselbackpoteter skjæres i tynne skiver for å bli både møre og sprø på en gang.
Stekt skrei med jordskokk og bacon Lise Finckenhagen foretrekker skrei framfor vanlig torsk. Hun piffer opp fiskemiddagen med å servere stekte jordskokker, jordskokkstappe og baconsmør.
Muffins med bringebær og hvit sjokolade Oppskriften gir 10 store muffins. Her får du forslag til flere forskjellige slags topping.