NRK Meny
Safranmajones og klippfiskboller

Safranmajones er det rette tilbehøret til friterte klippfiskboller.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Safranmajones

Safranen må varmes for å få ut smak og farge. Lise Finckenhagen blander safranen først i varmt vann. Safranmajonesen serverer hun til friterte klippfiskboller.

Slik gjør du

Bland sammen safran og varmt vann.

Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.

Visp sammen eggeplommer og hvitløkmosen i en bolle. Rør inn safranvannet. Tilsett oljen i en tynn stråle, litt etter litt, under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones. Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig.

Tilsett litt finhakket gressløk om du vil.

Tips

Oppskrift:

Se også: Oppskriftene fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen