Klippfiskboller med chipotlemajones

Når klippfiskbollene skal stekes i olje har du bare et par centimeter olje i en liten gryte og steker litt om gangen. Det er Lise Finckenhagens gode råd.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Friterte klippfiskboller

– Klippfiskboller er fiskens svar på sjokoladetrøfler, sier Lise Finckenhagen. Hun serverer klippfiskbollene sammen med safran- eller chipotlemajones.

Slik gjør du

Legg klippfisken i en kasserolle og dekk den med melk. Kok opp, skru ned varmen og la fisken trekke ferdig i melken.

Kok poteter og delte hvitløkfedd sammen til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetene tørre.

Sil av melken fra fisken (ta vare på litt av kokemelken). Knus poteter og hvitløk sammen i en bolle. Rør inn fisken revet i naturlige fibre. Ønsker du en litt løsere konsistens kan du spe blandingen med litt av kokemelken og/eller litt varm olivenolje (ca. 1 dl). Bland inn persille og smak klippfiskblandingen til med salt, pepper og kajennepepper.

Form massen til små boller. Rull bollene i mel, så i sammenpisket egg og til slutt i loffsmuler.

Friter bollene pent gylne i varm olje. Server bollene varme, gjerne med safranmajones.

Tips

Tilbehør til klippfiskbollene:

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen