Rekesmørbrød med pepperrotmajones

Rekesmørbrød à la Strömsö: Masse reker, mye majones og mye pynt. Smørbrødene er stekt i panne til de er sprø.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Rekesmørbrød med pepperrotmajones

Rekesmørbrødet får et ekstra løft hvis du steker skivene i smør, og lager din egen majones med pepperrot.

Slik gjør du

Rekesmørbrød

Rens rekene. Finhakk rødløken og bland den med urtene. Smør smør på brødskivene, og legg smørsiden ned (smørbrødene skal steikes etterpå).

Smør på rikelig med pepperrotmajones (framgangsmåte under). Lag trekkspill av agurkskivene, og legg dem på brødskivene. Fordel rødløk og urter og deretter reker over.

Varm ei steikepanne, og steik skivene til de er sprø på undersiden. Pass på at de ikke blir brent.

Spises med en gang!

Pepperrotmajones

Kok to egg i åtte minutter. Legg eggene direkte i kokende vann. Avkjøl eggene, og ta av skallet. Skjær eggene i grove biter.

Brun smøret.

Skill de to andre eggene, og visp plommene sammen med sennep. Visp inn olje litt etter litt. Bland inn smøret, 100 gram grovhakka reker, revet pepperrot, revet sitronskall, litt sitronsaft og salt. Tilsett de grovhakkede eggene.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE