Hopp til innhold

Brød som er bra for magen

Luft i magen? Eller ikkje heilt komfortabel i kroppen? Då kan det vere ein idé å prøve brød utan altfor mykje kveitemjøl. Desse brøda er ein fest for både magen og ganen.

Bildet er delt itre med tre brød. Til venstre havrebrød med blåbær, gul og rød paprika. I midten: Speltskiver på en svart tallerken med skinkepålegg toppet med rødløk og basilikum. Til høyre et rundt grytebrød med tørkle på.

Skikkelig godt brød er medisin for magen.

Foto: MAGGI GAUSEL/ROLF-ANDERS VOLLAN/HANNE HØYLAND/SATT SAMMEN AV NRK

Mange får treg mage av å ete for mykje brød og bakst basert på kvitt mjøl, som kveitemjøl. Då er det ikkje så dumt å byte ut det kvite mjølet med anna bra mjøl.

Grytebrød i fire variantar. Vel spelt og havre, kan hende vil du kjenne forskjell.

Eit skikkeleg grovt brød gir energi og god næring. Dette brødet har bidrege til både OL- og VM-medaljar.

Havre forbetrar mikrofloraen i tarmen og har også ein gunstig effekt ved diabetes.


Det tek tid å bake dette brødet, men det er verd det. Emmermel er eit supert alternativ til kveite og bra for magen. Mange et brød heilt utan ubehag, når det er basert på emmermel.