Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Grovt speltbrød uten elting Spelt har spesielt mye god næring og gir en nydelig nøttaktig smak. Og for å få brødene maks saftige er det viktig å bløtlegge frøene i god tid i forveien.
Burgerbrød med kernzamel Vi tenker ofte at brødet bare er noe man holder burgeren i. Paul Svensson vil gjøre brødet til noe ekstraordinært. Han bruker kernzamel til bakingen og strør sprø rapsfrø på brødene.
Minirugbrød med kakaonibs, sjokolade, nøtter og aprikoser Bitte små rugbrød med masser av kjerner, mørk sjokolade og sprø kakaonibs er en god snacks å ha med i matpakken eller på farten. Mørk sjokolade smaker fantastisk sammen med brent rug. Oppskrift fra Adam Aamann i Matmagasinet.
Svenske tunnbröd Nystekte brød av den tynne typen til frokost eller suppe, som kveldsmat eller wrap. Tunnbröd er vårt gammelnordiske svar på godt og næringsrikt brød. Hemmeligheten ligger i melet. Sats på mel av god kvalitet.
Brytebrød med parmesanost Brytebrødet er fint tilbehør til supper, salater og pastaretter. Det kan nytes slik det er, men det smaker ekstra godt hvis du deler det på midten og stryker på litt godt smør.
Enkelt rugbrød Dette saftige og gode formbrødet er så enkelt å lage at du ikke trenger å handle brød i butikken lenger. Det er kanskje mange ingredienser i oppskriften, men det meste kan oppbevares lenge i skuffer og skap, så det er bare å handle inn.
Blomster-focaccia Grønnsaker i flere farger, frø og urter kan bli til et fint bilde på brødet du baker. Marit Hegle har oppskriften på dekorert focaccia.
Ti enkle middager som tar 20 minutter I en travel hverdag er all tid spart gull verd. Kjartan Skjelde vet dette. Derfor er han opptatt av god og sunn hverdagsmat som kan lages i en fei. Av Hanne Høyland
Sånn starter du en surdeig Så enkelt starter du din egen surdeig! Mat den hver fjerde dag og bak et godt surdeigsbrød når du vil.
Billig og sunn mat Du kan spise godt selv om lommeboken er slunken. Det krever bare litt kreativitet og planlegging. Det sier prosjektleder i Matgledekorpset i Rogaland, Heidi Netland Berge. Heldigvis har hun gjort mye av jobben for deg. Av Ingvill Bjorland
Blåbærboller med sprø topping Saftige boller med deilig vaniljekrem, blåbær og sprø smuldretopping! Kan det bli bedre?
Mango lassi Planlegger du en sommerkveld med sterk mat, da er dette drinken for deg. Lassi er en indisk yoghurtdrikk blandet med vann og ulike ingredienser. Den finnes i mange varianter, søt og salt, og har svært lange tradisjoner for å bli servert som drikke til maten i India og Pakistan.
Grillet asparges med pesto og parmesanchips Gjør som kokk Dag Tjersland i Hagen min: Grill asparges og la den velte seg i pesto, parmesan og ramsløksmør.