Å bake eltefritt krever minimalt med innsats. Bruk noen få minutter kvelden i forveien på å røre sammen ingrediensene til brødet, og la deigen heve på benken til neste dag. Den lange hevetiden setter ekstra god smak på brødet.
Herleg, billig og enkelt – her er oppskriftene på åtte brød som er supre til middagen. Supper, gryter og pastaretter er absolutt best med nysteikt brød til.
I Marokko bakes det brød til nesten hvert eneste måltid. Du kan lage de små eller store. De store bryter du biter av, de mindre kan kuttes og fylles som et pitabrød. Vi lager brytebrødet.
Drømmer du om å starte dagen med nybakt brød? Det kreves nesten ingen innsats i det hele tatt.
Doble brødskiver med godt pålegg i midten er en viktig del av innholdet i engelsk «Afternoon tea». To lag i «Bakemesterskapet» laget hver sin variant av sandwich.
Luft i magen? Eller ikkje heilt komfortabel i kroppen? Då kan det vere ein idé å prøve brød utan altfor mykje kveitemjøl. Desse brøda er ein fest for både magen og ganen.
Hjemmet fylt av lun bakelukt. Forventninger hos små og store om nybakt. Kjøp inn mel, krydder og gjær – og del gledene.
Pitabrød er et rundt, flatt brød som opprinnelig stammer fra det tyrkiske kjøkken og spises mye i Middelhavsregionen. Brødet blåser seg opp under stekingen slik at det danner seg en lomme inni.
Dette er Indias svar på hvitløkbrød. Fantastisk godt brød som fremhever smaken på de fleste retter. Det kan også nytes som det er.