Havrebrød

Maggi Gausel topper gjerne havrebrødet med frukt og grøt.

Foto: Maggi Gausel / Godt nok junior

Havrebrød

Maggi Gausels havrebrød har blitt viden kjent, fordi det er så enkelt å smelle sammen og smaker så godt. Men best av alt er det sunne innholdet i brødet.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader varmluft (viktig).

Bland havregryn, havremel, bakepulver og Sukrin Gold i en bolle. Tilsett vann, kullsyrevann og kesam og rør godt med en slikkepott. La bollen stå i noen minutter for at havregrynene skal trekke til seg væske. Dette er svært viktig slik at ikke brødet skal renne ut og bli tynt.

Hell så deigen over på et bakebrett med bakepapir, og smør utover med en slikkepott til en firkant på cirka 25 ganger 25 centimeter.

Topp med havsalt eller havregryn.

Brødet stekes midt i ovnen i cirka 13 minutter.

Avkjøles på rist.

Håper det smaker!

Tips

  • Ønsker du et mer proteinrikt brød kan du tilsette 1 egg. Men det passer ypperlig med egg oppå et ferdigstekt brød også.
  • Brødet smaker best nystekt, men kan fryses eller legges i kjøleskap. Smaker da nydelig etter en tur i brødristeren.
  • Bytt kesam med yoghurt med smak. Da blir havrebrødet søtt.

Kilde: Maggi Gausel/Godt nok junior