Fersk marokkansk brytebrød. Oppdelt og servert i en kurv med hvit duk.

Bruken av semulegryn gir brødet en karakteristisk tekstur.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Marokkansk brød

I Marokko bakes det brød til nesten hvert eneste måltid. Du kan lage de små eller store. De store bryter du biter av, de mindre kan kuttes og fylles som et pitabrød. Vi lager brytebrødet.

Slik gjør du

Ha mel, semulegryn, salt og sukker i en bolle.

Bland gjæren i lunkent vann og hell det i litt etter litt over melblandingen.

Kna deigen i cirka 7 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok.

La deigen heve under klede i cirka 35 minutter.

Sett ovnen på 200 grader, med over og undervarme.

Ha litt olivenolje i hendene. Legg den hevede deigen rett over på et stekebrett med bakepapir. Ha litt mer olje i hendene og form brødet med håndflaten slik at det blir rundt.

Strø over litt semulegryn. Etterhev i 25 minutter.

Prikk brødet med en gaffel og stek det i nederste rille i ovnen i 15 til 20 minutter.

Avkjøles på rist.

Tips

Marokkans brytebrød i en kurv med hvit duk.

Du kan erstatte hvetemelet eller eksperimentere med spelt, hirse og bokhvetemel.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Kilde: Jamilla El Haddaoui i «Festen etter fasten»