Slik gjør du
Rødbetetartar
Skrubb og vask rødbetene og skjær bort litt av roten. Bak 2/3 av betene i ovnen, innpakket i folie, på 160 grader i cirka en time. Riv resten av de rå rødbetene.
Når betene er møre, avkjøl dem. De skal også rives grovt på et rivjern. Bland deretter med de rå betene.
Finhakk løken og surr den myk i en kasserolle. Ha i eddik og kok inn. Avkjøl.
Bland rødbetene med den eddikkokte løken, salt, pepper, sitronsaft og lakrispulver.
Rist hasselnøttene i en panne og avkjøl. Gni nøttene slik at skallet løsner og knus dem grovt. (Prøv stekepannen når du skal knuse nøttene.)
Fetaostkrem
Bland fetaosten med crème fraîche og smak til med salt og pepper.
Fennikelsalat
Høvle fennikelen på en mandolin ned i kaldt vann eller skjær i tynne strimler. Bland sammen til en salat sammen med urtene. Hell på litt olivenolje.
Form «biff» av rødbetetartaren. Smør fetaostkremen rundt biffen. Topp med salat og knuste hasselnøtter.
Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö"/YLE