Tartar med rødbeter, fennikelsalat og fetaostkrem

Tartaren toppes med en salat av fennikel og knuste hasselnøtter.

Foto: YLE

Rødbetetartar med lakris og fetaostkrem

Lakris og rødbeter er en perfekt kombinasjon der grønnsakenes oppgave er å få fram klare og gode smaker. Jordsmaken fra betene sammen med sødmen av lakrisen åpner opp smakshimmelen.

Slik gjør du

Rødbetetartar

Skrubb og vask rødbetene og skjær bort litt av roten. Bak 2/3 av betene i ovnen, innpakket i folie, på 160 grader i cirka en time. Riv resten av de rå rødbetene.

Når betene er møre, avkjøl dem. De skal også rives grovt på et rivjern. Bland deretter med de rå betene.

Finhakk løken og surr den myk i en kasserolle. Ha i eddik og kok inn. Avkjøl.

Bland rødbetene med den eddikkokte løken, salt, pepper, sitronsaft og lakrispulver.

Rist hasselnøttene i en panne og avkjøl. Gni nøttene slik at skallet løsner og knus dem grovt. (Prøv stekepannen når du skal knuse nøttene.)

Fetaostkrem

Bland fetaosten med crème fraîche og smak til med salt og pepper.

Fennikelsalat

Høvle fennikelen på en mandolin ned i kaldt vann eller skjær i tynne strimler. Bland sammen til en salat sammen med urtene. Hell på litt olivenolje.

Form «biff» av rødbetetartaren. Smør fetaostkremen rundt biffen. Topp med salat og knuste hasselnøtter.

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö"/YLE