Rødbete- og sjokoladekake

Det kan hende at Lise Finckenhagen har brukt dobbel porsjon av ostekremen til denne høye, flotte kaken.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Rødbete- og sjokoladekake

Lise Finckenhagens sjokoladekake med rødbeter deles i flere lag med ostekrem mellom og dekkes med ostekrem til slutt.

Slik gjør du

Kaken bakes i rund kakeform, ca. 20 cm i diameter. Kle formen med bakepapir, og varm ovnen til 180 °C.

Skrell rødbetene og riv dem fint på et rivjern (bruk den «fineste» siden på rivjernet).

Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker (bruker du vaniljeekstrakt kan du blande den inn i eggedosisen).

Rør først sjokoladeblandingen og så det siktede melet inn i eggedosisen. Rør til slutt inn finrevet rødbet og hell røren over i kakeformen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 45-50 minutter, sjekk med en kakepinne.

La kaken stå noen minutter i formen før du løfter den over på en kakerist for videre avkjøling.

Ostekrem
Visp smør og kremost sammen til en glatt krem. Rør inn melis og sitronsaft.

Del kaken i så mange lag du ønsker og får til. Bre et tynt lag krem mellom lagene og dekk hele kaken med resten av kremen.

Tips

Et alternativ er å fordele røren i to 20 cm former, da vil steketiden halveres og kakene blir også enklere å dele i pene lag.

Rødbeter avgir mye farge! Bruk gjerne engangshansker/plasthansker når du jobber med dem.

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Flere oppskrifter: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+