Slik gjør du
Kaken bakes i rund kakeform, ca. 20 cm i diameter. Kle formen med bakepapir, og varm ovnen til 180 °C.
Skrell rødbetene og riv dem fint på et rivjern (bruk den «fineste» siden på rivjernet).
Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker (bruker du vaniljeekstrakt kan du blande den inn i eggedosisen).
Rør først sjokoladeblandingen og så det siktede melet inn i eggedosisen. Rør til slutt inn finrevet rødbet og hell røren over i kakeformen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 45-50 minutter, sjekk med en kakepinne.
La kaken stå noen minutter i formen før du løfter den over på en kakerist for videre avkjøling.
Ostekrem
Visp smør og kremost sammen til en glatt krem. Rør inn melis og sitronsaft.
Del kaken i så mange lag du ønsker og får til. Bre et tynt lag krem mellom lagene og dekk hele kaken med resten av kremen.
Tips
Et alternativ er å fordele røren i to 20 cm former, da vil steketiden halveres og kakene blir også enklere å dele i pene lag.
Rødbeter avgir mye farge! Bruk gjerne engangshansker/plasthansker når du jobber med dem.
Se også:
Flere oppskrifter: