Slik gjør du
Skrell og hakk løken fint.
Del tomatene i fire og skrap ut kjernene. Hakk tomatkjøttet grovt. Press kjernene gjennom en sil og ta vare på saften.
Del rødbetene i ca. ½ cm tykke skiver og deretter i mindre biter.
Skrell og riv ingefæren.
Varm olivenolje i en kasserolle og fres løken til den er blank. Tilsett tomatkjøttet, revet ingefær, sukker og vineddik. Kok inn og tilsett rødbetene, grønnsakkraft (eller vann). La dette småkoke i cirka 40 minutter. Smak til med salt og pepper.
Bland seterrømme, hakket dill, saften fra en ½ sitron og salt.
Server suppen i dype, varme tallerkener, og tilsett en god skje seterrømme eller yoghurt i midten av suppen. Dryss over sprøstekte brødterninger.
Tips
Miriam Folland har anmeldt kokeboken «Hellstrøms grønne hemmeligheter» av Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan.
Kilde: «Hellstrøms grønne hemmeligheter» av Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan