Hvit skål med rødbetsuppe, krutonger, rømme og dill.

Rødbetsuppen er smaksatt med ingefær, tomater, løk og en klatt rømme med dill.

Foto: Anita Rennan / Kagge forlag

Rødbetsuppe – borsjtsj

Anita Rennan hadde ikke noe forhold til rødbeter før hun møtte Eyvind Hellstrøm.
– Han lager helt magiske smaker ut av ferske rødbeter i kombinasjon med ingefær og andre deilige krydder. Det åpnet seg en ny verden for meg, sier hun.

Slik gjør du

Skrell og hakk løken fint.

Del tomatene i fire og skrap ut kjernene. Hakk tomatkjøttet grovt. Press kjernene gjennom en sil og ta vare på saften.

Del rødbetene i ca. ½ cm tykke skiver og deretter i mindre biter.

Skrell og riv ingefæren.

Varm olivenolje i en kasserolle og fres løken til den er blank. Tilsett tomatkjøttet, revet ingefær, sukker og vineddik. Kok inn og tilsett rødbetene, grønnsakkraft (eller vann). La dette småkoke i cirka 40 minutter. Smak til med salt og pepper.

Bland seterrømme, hakket dill, saften fra en ½ sitron og salt.

Server suppen i dype, varme tallerkener, og tilsett en god skje seterrømme eller yoghurt i midten av suppen. Dryss over sprøstekte brødterninger.

Tips

Miriam Folland har anmeldt kokeboken «Hellstrøms grønne hemmeligheter» av Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan.

Kilde: «Hellstrøms grønne hemmeligheter» av Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan