Ovnsbakte grønnsaker med fetakrem og glaserte valnøtter Tryll fram en deilig forrett av norske rotgrønnsaker. Du kan også servere retten som tilbehør til lam eller fisk. De ovnsbakte grønnsakene får følge av en litt syrlig fetakrem og honningglaserte valnøtter.
Rødbetsuppe – borsjtsj Anita Rennan hadde ikke noe forhold til rødbeter før hun møtte Eyvind Hellstrøm. – Han lager helt magiske smaker ut av ferske rødbeter i kombinasjon med ingefær og andre deilige krydder. Det åpnet seg en ny verden for meg, sier hun.
Rødbetetartar med lakris og fetaostkrem Lakris og rødbeter er en perfekt kombinasjon der grønnsakenes oppgave er å få fram klare og gode smaker. Jordsmaken fra betene sammen med sødmen av lakrisen åpner opp smakshimmelen.
Ovnsbakte beter med byggotto Spis mer grønt i høst! Bakte beter, indiskinspirert yoghurtdressing og mettende byggryn er usedvanlig digg – og usedvanlig bra for deg.
Rødbetsuppe Knertitten barnehage i Rakkestad i Østfold har laget en hjertevarm rødbetsuppe til TV-aksjonen 2018.
Betesalat med appelsin og feta Rødbeter kan være mer enn syltede skiver som ekstra smak på brødskivene. Lise Finckenhagen bruker ferske rødbeter og gulbeter i salaten med appelsiner og fetaost.
Bakt torsk med østers, jordskokk og rødbetgelé James Price serverer en nytolking av torsk til nyttårsfesten med bakte østers, jordskokkpuré, rødbetgelé og gremolata.
Rødbeter og geitemelk Ta vare på det som vokser vilt i naturen og bruk det i matlagingen. Filip Langhoff byr på en lettlaget sommerlig rett med blomster og bær.
Varm rødbetsalat med bokhvetegrøt Bokhvete er ikke et kornslag, men en nøtt, og er langt ute i slekt med rabarbra og engsyre. Bokhvete er et fint alternativ til ris i en risotto eller til grøt, som i Filip Langhoffs varme rødbetsalat.