Ovnsbakte grønnsaker med fetakrem og glaserte valnøtter Tryll fram en deilig forrett av norske rotgrønnsaker. Du kan også servere retten som tilbehør til lam eller fisk. De ovnsbakte grønnsakene får følge av en litt syrlig fetakrem og honningglaserte valnøtter.
Rødbetetartar med lakris og fetaostkrem Lakris og rødbeter er en perfekt kombinasjon der grønnsakenes oppgave er å få fram klare og gode smaker. Jordsmaken fra betene sammen med sødmen av lakrisen åpner opp smakshimmelen.
Ovnsbakte beter med byggotto Spis mer grønt i høst! Bakte beter, indiskinspirert yoghurtdressing og mettende byggryn er usedvanlig digg – og usedvanlig bra for deg.
Rødbetsuppe Knertitten barnehage i Rakkestad i Østfold har laget en hjertevarm rødbetsuppe til TV-aksjonen 2018.
Betesalat med appelsin og feta Rødbeter kan være mer enn syltede skiver som ekstra smak på brødskivene. Lise Finckenhagen bruker ferske rødbeter og gulbeter i salaten med appelsiner og fetaost.
Bakt torsk med østers, jordskokk og rødbetgelé James Price serverer en nytolking av torsk til nyttårsfesten med bakte østers, jordskokkpuré, rødbetgelé og gremolata.
Rødbeter og geitemelk Ta vare på det som vokser vilt i naturen og bruk det i matlagingen. Filip Langhoff byr på en lettlaget sommerlig rett med blomster og bær.
Varm rødbetsalat med bokhvetegrøt Bokhvete er ikke et kornslag, men en nøtt, og er langt ute i slekt med rabarbra og engsyre. Bokhvete er et fint alternativ til ris i en risotto eller til grøt, som i Filip Langhoffs varme rødbetsalat.
Ovnsbakte rødbeter med sikrogn Rødbetene skal behandles varsomt. Det er nok med en enkel tilberedning og godt selskap. Denne gangen serveres rødbetene med spinat og majones av sikrogn.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Lunsjfocaccia med burrataost og spekeskinke Burrataost er en fantastisk, fyldig og kremet ost fra Italia. Det kan være vanskelig å få tak i burrata i Norge, men du kan erstatte den med mozzarella i denne oppskriften.
Super eplesesong – Ni eplekjekke Ja, vi feirer eplenes festdag. Eplet er den nest mest populære frukten i Norge, etter banan. Nå er det proppfullt av deilige norske epler i butikker og i frukthager. Lag deg noe eplegodt. Av Ingvill Bjorland
Uvanlege – vedunderlege kaker Mange vil heve augebryna om kaka er laga med kålrot, raudbetar, potet, tomat eller søtpotet. Men desse kakene overraskar verkeleg. Dei smaker kjempegodt og er ekstra saftige. Av Ingvill Bjorland
Nøttekake med sjokolade og kaffekrem Stemningen sto i taket da Lise Finckenhagen kom med denne kaken. Nøttebunnen synker sammen i midten når den kommer ut av ovnen. Men det gjør ingenting. Da bare fyller du den med masse god krem. Først en seig sjokoladekrem og så krem smakt til med kaffe.