NRK Meny
Normal

Yngvar hjelper deg igang

Hvordan skal du komme deg opp av sofaen, og hvordan skal du få kjæresten til å gjøre det? Trener Yngvar Andersen stilte til nettmøte mandag.

Yngvar Andersen

Yngvar Andersen har fått fire nye slappfisker å få orden på i årets Bedre puls. Her svarer han på spørsmål i nettmøte.

Foto: Solveig Husøy / NRK

Når sofaen og bedagelige vaner først har festet seg til kroppen, kan det være vanskelig å begynne et aktivt liv.

- I starten må du se på det som noe du gjøre, som å stå opp om morgenen, spise og sove. Tren en halvtime tre ganger i uka i en måned. Da vil du være i merkbart bedre form, så du vil fortsette, råder Yngvar.

Han anbefaler 2/3 kondisjon og 1/3 styrke. Enten kan man trene to hele halvtimer kondis og en halvtime styrke, eller 20 minutter kondis og 10 minutter styrke hver gang.

Utslitte småbarnsmødre

For en del virker det helt uoverkommelig både å få tid til trening og å finne energi til det. Karianne skriver:

Jeg er småbarnsmor, i den typiske tidsklemma. Hva vil du anbefale meg å gjøre for å få trent? Jeg er veldig sliten på kveldene, og føler jeg verken har tid eller ork.

Er man i en slik situasjon, bør man begynne mer forsiktig.

- Begynn med 10 minutter styrketrening hjemme hver dag. Etter bare et par uker vil du merke at du er sterkere og du vil også få mer energi, råder Yngvar.

Søvnløs etter trening

En mann som trener hardt, irriterer seg over at han ikke sovner som en stein etterpå, slik mange andre gjør. Er det noe man kan gjøre med det?

Yngvar tror imidlertid han er ganske normal.

- Min erfaring er at de fleste har det som deg. Det som vanligvis vil være løsningen, er å ikke trene så hardt sent på kvelden, råder han.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.