NRK Meny
Normal

Yngvars treningsvideoer

Den korteste veien til et mer aktivt liv, er fra sofakroken til stuegulvet.

Yngvars treningspodkaster
Foto: Ole Kaland/NRK og Colourbox.com

Bedre Puls-trener Yngvar Andersen har laget halvtimes styrkeprogrammer for deg som vil ha en variert økt for hele kroppen. Den ene videoen er for deg som vil trene alene, den andre for deg som vil ha med kjæresten, en venn eller kanskje en sønn eller datter. Yngvar anbefaler at du gjør dem to ganger i uka.

TRENINGSVIDEO 1: 30 minutter for én

TRENINGSVIDEO 2: 30 minutter for to

Gjør øvelsene samtidig med Yngvar. Han gir også instruksjoner om hvordan du kan justere vanskelighetsgrad og intensitet etter din egen form.

Utstyret Yngvar bruker er lett å finne hjemme: En vaskebøtte med minst 2-3 liter vann oppi, to fulle halvlitersflasker med vann og et håndkle.

Beveg deg litt i 5 minutter før du starter, for eksempel kan du løpe på stedet hvil, danse eller svinge armene.

Enkeltøvelser

Yngvars enkeltøvelser er delt inn i fire nivåer etter hvor godt trent du er fra før. Nivå 1 er for nybegynnere, nivå 2 er for deg som har trent litt siste året, nivå 3 for deg som har trent en del og nivå 4 for deg som har trent mye.

I videosnuttene oppgir Yngvar et antall repetisjoner og sett. Blir det for lett for deg, kan du gjøre flere repetisjoner og flere sett - eller du kan gjøre øvelsene tyngre. Generelt skal du ta i til du er utmattet i hvert sett - vel og merke når du har øvd inn teknikken slik at du gjør øvelsen riktig.

Nivå 1

Nivå 2

Nivå 3

Nivå 4

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.