Jubler for helveteshalvår

1. mars starter en ny sesong av Bedre Puls - tøffere og mer målrettet enn noen gang. Blant over tusen søknader har trener Yngvar valgt ut fire av de slappeste.

Siw Myhren Wean og trener Yngvar Andersen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Deltakerne må gjennom omfattende tester før de endelig får svar på hva som er deres talent.

Da trener og programleder Yngvar Andersen i sommer søkte etter skjulte idrettstalenter , rant det inn med søknader fra folk som gjerne ville finne «den sprekeste versjonen av seg selv».

I motsetning til tidligere år, skal hver deltaker denne gangen få tildelt en spesifikk idrett ut fra omfattende tester.

- Min påstand er at alle har et talent. Det gjelder å finne ut hva nettopp du er bygget for, sier Yngvar.

Trening, trening og atter trening

Hvilke idretter som skal testes ut denne våren, er foreløpig en hemmelighet. Men uansett hvilke talenter som skal dyrkes, er det én ting som teller: Trening, trening og mer trening.

De fire deltakerne vil få god hjelp av Yngvar Andersen, i tillegg til spesialtrenere i de idrettene de skal bli gode i og ernæringsfysiolog Lise von Krogh.

Vi har med oss to verdensmestre og en OL-utøver, som skal lære bort teknikk og coache Bedre Puls-erne mot tre tøffe mål.

Et par, en småbarnsmor og en biker

Blant søkerne fant Yngvar Siw, Jostein, Marius og Alex.

Siw Myhren Wean
Foto: Ole Kaland

Siw Myhren Wean (28) er tobarnsmor fra Hakadal. Hun er butikksjef på Nille, og har tusen jern i ilden. Men trening har hun aldri drevet med. Nå vil hun gjerne ta grep om egen helse og form, for å kunne henge med på aktivitetsnivået til to små gutter. To barnefødsler har satt sine spor rundt midjen, og Siws personlige motivasjon er å bli kvitt «den hevede bolledeigen», som hun selv kaller magen sin.

Jostein B. Ananiassen
Foto: Ole Kaland

Jostein B. Ananiassen (43) fra Finnmark kjører Harley Davidson Fatboy og driver dykkeverksted. Mange vil kjenne ham igjen fra VG-reklamen, der han spiller Vålerenga-supporteren som gråter da sønnen fatter interesse for sportsbilaget. Jostein var sist fysisk aktiv en gang på 90-tallet. Singelliv, stillesitting og et usunt kosthold har satt sine spor i form av elendig kondisjon, høyt blodtrykk og et drøyt midjemål.

Marius Sørensen-Sjømæling
Foto: Ole Kaland

Marius Sørensen-Sjømæling (25) er gift med Alex. Han kommer fra Trøndelag og jobber som generalsekretær i organisasjonen BAR, Barn av rusmisbrukere. Han har selv vokst opp med en mor som var rusmisbruker, og jobber i dag for andre barn i samme situasjon. For Marius er trening et fremmedord, og han har ikke vært i aktivitet siden han gikk på ballett som liten.

Alex Sørensen-Sjømæling
Foto: Ole Kaland

Alex Sørensen-Sjømæling (32) er gift med Marius, er fra Nordland og jobber som frisør. Både Alex og Marius har falt i «samboerfella». De trives svært godt i hverandres selskap, og det blir mye hjemmekos og tv-titting. Samboertillegget har lagt seg godt til rette på kroppen, men nå er Alex klar for å forvandle fett til muskler.

.

I første program møter vi deltakerne på Sæteren gård utenfor Oslo, hvor Yngvar prøver ut deres fysikk og ferdigheter. Målet er å finne deres idrettstalent.

Bedre Puls 1. mars kl. 19.45

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.