Fikk ny kropp med Bedre puls

Lørdag løp Jostein, Marius, Alex og Siw Sentrumsløpet. For bare et halvt år siden var de blant de slappeste i søkerbunken til serien Bedre puls. Sjekk hvordan de har fått det til!

Jostein Ananiassen, Marius og Alex Sørensen-Sjømæling, Siw Myhren Wean

Bedre puls-gjengen jubler etter målpassering i Sentrumsløpet 24. april.

Foto: Randi Helland / NRK

Yngvar Andersen

Bedre puls-trener Yngvar Andersen er imponert over fremgangen hos årets deltakere. Men resultatene kommer ikke av seg selv.

Foto: Ole Kaland / NRK

- Utgangspunktet var utrolig dårlig. Alle fire lå godt under gjennomsnittet for folk på sin egen alder, forteller trener Yngvar Andersen til NRK.no.

For seks måneder siden begynte Bedre puls-deltakerne veien mot toppformen. Etter omfattende tester fikk alle sin utvalgte idrett, basert på trener Yngvars vurdering av deres fysiske talenter .

Siw Myhren Wean har trent langrenn, Alex og Marius Sørensen-Sjømæling har trent bryting og Jostein B. Ananiassen har trent bob.

47 kilo lettere

Med 4-5 treningsøkter i uka, har kiloene rast av og musklene på. Tilsammen har deltakerne kvittet seg med 47 kilo.

Jostein, som hadde definitivt mest å dra på, har alene gått ned 20 kilo. Sjekk her hvordan han gjorde det.

- Det er klart at 4-5 treningsøkter i uka er mye, men deltakerne har hele tiden fått tett oppfølging. Skal man begynne å trene på egenhånd, vil jeg ikke anbefale å gå like hardt ut, sier Yngvar Andersen.

I tillegg til personlige trenere, har Bedre puls-deltakerne fått hjelp til å legge om kostholdet fra ernæringsfysiolog Lise von Krogh. Hun har også gitt gode råd i nettmøte her på NRK.no .

Ekteparet Alex og Marius ble overrasket over hvor billig det var å spise sunt .

Alex Sørensen-Sjømæling

Alex Sørensen-Sjømæling har fått avdekket sitt skjulte brytertalent og tatt av 15 kilo. Her løper han Sentrumsløpet i god stil.

Foto: Randi Helland / NRK

Ekstrem forbedring

I september fikk alle deltakerne testet oksygenopptaket sitt. Resultatene var begredelige.

- Siw og Marius var ikke så altfor ille, men de hadde heller ikke så mange ekstra kilo å dra på. Alex og Jostein var i helt elendig form, forteller Yngvar.

- Når Jostein hadde 31 i oksygenmetning i starten, er det kanskje ikke så lett å forstå hva det betyr. Men da kunne han altså ikke jogge mer enn 20-30 sekunder før det ble svært ubehagelig for ham. Nå har han 45 i oksygenmetning og kan jogge en time på flatmark, forklarer han.

O2-opptak og vekt Bedre puls

 

Jostein

Siw

Alex

Marius

O2-opptak
(sept - mars)

30,8

45,1

38,0

45,7

32,5

42,4

42,1

52,3

Vekt
(sept - mars)

126

106

64

58

114

99

98

91

Yngvar er godt fornøyd med resultatene etter et halvårs hardkjør. Og fortsatt er det en del å hente, hvis deltakerne fortsetter å trene jevnlig.

- Kommer de over 50 i oksygenopptak, er det kjempebra, lokker han.

Vil du komme i gang? Her gir Yngvar Andersen og Lise von Krogh sine beste tips for å komme i form til sommerferien!

PS! Vil du vite hva deltakerne løp på i Sentrumsløpet (10 km)?

  • Marius Sørensen-Sjømæling 58 min
  • Alex Sørensen-Sjømæling 1 time
  • Jostein B. Ananiassen 1 time og 3 min
  • Siw Myhren Wean 1 time og 6 min

TV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)