Øl og vin blir ...?

Har drikkerekkefølgen noe å si for hva slags form man blir i? Faktisk og Forbrukerinspektørene har sjekka.

Har drikkerekkefølgen noe å si på hvilken form vi blir i dagen derpå?

FESTLIG LAG: Forbrukerinspektørene Christian Strand, Pia Rivelsrud og Marit Evertsen Grimstad lurer på om det er noe i de gamle ordtakene om at øl og vin blir fin, og vin og øl blir krøll?

Vi kjenner symptomene: Vi får vondt i hodet, blir slitne, uttørka, kvalme. Og så får vi veldig lyst på noe fett og salt. Men hva er det som gjør at vi føler oss sånn? Får vi magekrøll fordi vi drakk vin før øl?

Skåler med øl og rusbrus

SKÅL! Hvis man først skåler med øl og rusbrus, kan man da uten problem gå over til vin?

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Faktisk.no og Forbrukerinspektørene har sjekka påstanden om at «øl og vin blir fin, og vin og øl blir krøll».

Og for å ta det med samme: Vi har sjekka hvordan det påvirker formen dagen derpå, og ikke hva det gjør med festformen mens man konsumerer.

Se Forbrukerinspektørene i NRK TV!

Fra før har vi sjekket følgende påstander:

Hele faktasjekken kan du lese nedenfor.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.