Fyller du bensin på faste dager? Det er kanskje ikke så lurt

I årevis har bensinen vært billigst mandag morgen, men sånn er det ikke nødvendigvis lenger.

I årevis har bensinen vært billigst mandag morgen - sånn er det ikke lenger.

Forbrukerinspektørene Christian Strand, Pia Rivelsrud og Marit Evertsen Grimstad samarbeider med Faktisk.no om det gamle prismønsteret på bensin fortsatt stemmer.

Helt siden 2004 har bensinprisene fulgt et fast mønster gjennom uken, med lavest pris mandag morgen. Men etter at en av de store kjedene i fjor bestemte seg for å bryte mønsteret, så er bensinprisene i spill.

Sigurd Birkeland, Konkurransetilsynet

Sigurd Birkeland i Konkurransetilsynet fikk svært spennende dager på jobb da en av de store bensinstasjonkjedene valgte å bryte det faste prismønsteret.

Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK

– Hadde dere spurt meg for et halvt år siden, så hadde det vært enkelt å svare på når det er billigst, forteller Sigurd Birkeland i Konkurransetilsynet.

Det er Faktisk.no og Forbrukerinspektørene som har samarbeidet om å sjekke hvordan prismønsteret er, men det skulle vise seg å være en vanskelig oppgave.

Ingeborg Rygh Hjorthen

Ingeborg Rygh Hjorthen har faktasjekket påstanden om at «det er billigst å fylle bensin mandag morgen».

Foto: Runar Lindseth / NRK

– Det finnes ikke noe mønster lenger, så det kan godt hende det er billigst mandag morgen, men det kan like gjerne ikke være det, sier Ingeborg Rygh Hjorthen som har faktasjekket saken for Faktisk.no.

Hele faktasjekken kan du lese nedenfor.

Fra før har vi faktasjekket om proteinpulver er veien til drømmekroppen, og om man kan drikke flaskevann som har gått ut på dato.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.