Hopp til innhold

Kan flaskevann gå ut på dato?

Når flere tusen år gammelt vann blir tappet på flasker får det en best før-dato på tolv måneder.

Kan flaskevann bli gammelt av å stå lagret?

Det er ikke lov å le - av flaskevann som har gått ut på dato_

Men er det farlig å drikke flaskevann som har gått ut på dato?

Forbrukerinspektørene og Faktisk.no har sjekka om helt vanlig vann kan bli gammelt av å stå lagra. For selv om nesten alle nordmenn har tilgang på rent vann i springen så kjøpte vi i fjor 87 millioner liter flaskevann.

Og jada, flaskene er stempla med «best før», og ikke «holdbar til», men hva skjer egentlig med vannet etter det har stått på plastflasker i ett år?

Eva Akerbæk, Faktisk.no

FAKTASJEKK: Det er Eva Akerbæk i Faktisk.no som har faktasjekket om det er farlig å drikke flaskevann som har gått ut på dato.

Foto: Runar Lindseth / NRK

– Det er ikke så mange som har forska på flaskvann og holdbarhetsdato, så her har vi måttet støtte oss mye til dem som er eksperter på området, forklarer faktasjekker Eva Akerbæk i Faktisk.no

Hele faktasjekken kan du lese nedenfor, og videoen fra Forbrukerinspektørene ser du øverst i saken.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)