Kan flaskevann gå ut på dato?

Når flere tusen år gammelt vann blir tappet på flasker får det en best før-dato på tolv måneder.

Kan flaskevann bli gammelt av å stå lagret?

Det er ikke lov å le - av flaskevann som har gått ut på dato_

Men er det farlig å drikke flaskevann som har gått ut på dato?

Forbrukerinspektørene og Faktisk.no har sjekka om helt vanlig vann kan bli gammelt av å stå lagra. For selv om nesten alle nordmenn har tilgang på rent vann i springen så kjøpte vi i fjor 87 millioner liter flaskevann.

Og jada, flaskene er stempla med «best før», og ikke «holdbar til», men hva skjer egentlig med vannet etter det har stått på plastflasker i ett år?

Eva Akerbæk, Faktisk.no

FAKTASJEKK: Det er Eva Akerbæk i Faktisk.no som har faktasjekket om det er farlig å drikke flaskevann som har gått ut på dato.

Foto: Runar Lindseth / NRK

– Det er ikke så mange som har forska på flaskvann og holdbarhetsdato, så her har vi måttet støtte oss mye til dem som er eksperter på området, forklarer faktasjekker Eva Akerbæk i Faktisk.no

Hele faktasjekken kan du lese nedenfor, og videoen fra Forbrukerinspektørene ser du øverst i saken.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.