Hopp til innhold

Er proteinpulver veien til drømmekroppen?

Er det egentlig sånn at proteinpulver bygger mer muskler enn vanlig mat? Denne våren skal Forbrukerinspektørene faktasjekke forbrukerpåstander sammen med Faktisk.no.

Faktisk.no sjekker forbrukerpåstander for Forbrukerinspektørene

Programlederne Pia Rivelsrud og Marit Evertsen Grimstad hjelper kollega Christian Strand med en god dose proteinpulver.

Faktisk-redaksjonen

Faktisk-redaksjonen, her representert ved Mina Liavik Karlsen, Geir Molnes og Ingeborg Rygh Hjorthen. Denne våren blir det laget TV av faktasjekkene deres.

Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK

Til vanlig faktasjekker de samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge. Men nå har de tatt oppdraget med å sjekke ut – eller inn – helt almenne forbrukerpåstander.

Den første påstanden er at «proteinpulver bygger mer muskler enn vanlig mat».

Og ja, det har blitt noen a-ha!-opplevelser etterhvert som faktasjekkerne har kommet med fasiten, og noen må nok endre noen vaner etterhvert som vi går i dybden på forskjellige temaer utover våren.

Proteinpulver-sjekken kan du se på NRK TV eller øverst i saken.

Her kan du lese hele faktasjekken fra Faktisk.no:

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)