Jevnlig sex bra for potensen

Bruk den eller mist den, mener finske forskere.

Illustrasjonsfoto
Foto: Sinar 2

Eldrende menn som har sex minst en gang i uken halverer risikoen for potensproblemer, forteller finske forskere i en undersøkelse publisert i The American Journal of Medicine.

Se også:


Men har man sex mist tre ganger i uka, reduseres risikoen med en fjerdedel i forhold til menn som sex mindre enn en gang i uka.

– Jevnlig sex opprettholder potensen på samme måte som fysisk aktivitet holder deg i form, i følge Juha Koskimaki ved universitetet ved Tampere i Finland.

Koskimaki og kollegene har sett på svarene fra en spørreundersøkelse som ble sendt ut til menn mellom 55 og 75 år.

Kun 989 av innsendte svar der mannen ikke hadde potensproblemer, ble brukt i undersøkelsen.

Se også:

En svakhet som nevnes med undersøkelsen er at det ikke er spurt om onanering, som i følge forskerne kan ha samme effekt som samleie.

Leger bør oppmuntre til å ha sex, konkluderte Koskimaki og kollegene.

Se også:

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)