NRK Meny
Normal

Hvor sprek er Jens?

Har vi en statsminister som tar armhevinger? Og hvor mange greier han? Jens Stoltenberg tok utfordringen fra Puls-Yngvar på strak – og etter hvert litt skjelvende – arm.

Statsminister Jens Stoltenberg trener armhevinger med Yngvar Andersen

SE VIDEO: Statsminister Jens Stoltenberg presses hardt av treningsekspert Yngvar Andersen en sen ettermiddag.

– Jeg kunne ikke greid å ha den jobben jeg har nå, uten å trene.

Ordene er statsministerens. Jens Stoltenberg begynte å trene for fullt først etter fylte 40, men i dag er aktivitet en prioritert del av hverdagen til toppolitikeren.

– Fortsatt er det veldig mange jeg kjenner som trener veldig mye mer, men for meg er det passe å trene sånn som jeg trener nå, to – tre ganger i uka, sier han.

Går i trapper og til jobb

Transportetapper gjør han gjerne til fots.

– Jeg går til jobben. Og så går jeg i trapper, forteller statsministeren.

I tillegg prøver han å trene hvis han har fri i helgene, eller han får til en økt i løpet av ukedagene, helst på ski eller sykkel.

– Det blir egentlig veldig ujevnt, men i snitt får jeg til flere ganger i uka, forteller 53-åringen.

Armhevingstest

Statsminister Stoltenberg gjør armhevinger.

Under brystet har Stoltenberg små matter på til sammen fem centimeter. De skal berøres for hver armheving.

Foto: Kristin Mehlum / NRK

Puls-profil Yngvar Andersen har en utfordring til landets politiske leder.

For ett år siden stilte fem NSB-ansatte og fem sykepleiere fra Akershus universitetssykehus opp i serien " To buksestørrelser ".

Her gjaldt det, i løpet av fire vinteruker, å følge Yngvars treningsopplegg og gå ned flere centimeter rundt livet. Underveis var det fysiske tester for å sjekke fremgang i formen, og en av disse var nettopp armhevinger.

En rask resignerende «Jeg går med på dette, jeg» til sin rådgiver, og Jens Stoltenberg er i Yngvar Andersens vold.

Vant intern konkurranse

Jens Stoltenebreg trener med ansatte ved Statsministerens kontor.

Jens Stoltenberg trener med ansatte ved Statsministerens kontor.

Foto: Kristin Mehlum / NRK

Grunnen til at Jens Stoltenberg er på hardtrening med Yngvar på en gressplen ved Akershus festning denne ettermiddagen, er at han og kollegaene ved kontoret har vunnet en konkurranse.

For, kan intitiativtaker og fysioterapeut Bjørg Sissel Aaen fortelle, dette er sjuende året bedriftshelsetjenesten arrangerer en konkurranse mellom Departementenes Servicesenter, Statsministerens kontor og departementene, der poenget er å motivere ansatte til å være aktive 30 minutter om dagen.

– I fjor høst strakk konkurransen seg over fem uker, og folk rapporterte treningen sin på lister som hang rundt omkring, sier Aaen.

– Og virksomheten som hadde vært mest aktive denne gangen, var nettopp Statsministerens kontor. Det er første gang de har vunnet, og premien i år fikk vi gode tilbakemeldinger på: en såkalt boot camp-trening med Yngvar Andersen.

Raske er best

Som deltakerne i tv-serien, må armhevingene til Stoltenberg også taes grundig.

Små matter som til sammen utgjør fem centimeter legges under brystet og skal berøres for hver gang.

Jens starter rolig, men får tips av Yngvar om å øke farten for å få til flest mulig. Pene armhevinger leveres, og brått er det slutt.

Etter 23 armhevinger er det hele over for statsministeren.

Og han får ”godkjent” fra Yngvar Andersen:

– 23, då er ein i god form!

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.