Hopp til innhold

- Alle har tid til å trene

Synes du barn og jobb stjeler tid fra å trene? Småbarnsforeldrene Helene og Yngvar fra Puls har tipsene som gir selv den travleste tid til å komme i form.

Yngvar Andersen og helene Sandvig

Yngvar Andersen og Helene Sandvig lever virkelig som de lærer. Sjekk hvordan de får tid til trening i en hektisk hverdag.

Foto: Tuva Jorfald / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Helene Sandvig

Programleder Helene Sandvig sniker seg til noen styrkeøvelser på bakrommet på jobben.

Foto: Maria Elsness
Yngvar Andersen

Yngvar Andersen synes ikke det har blitt vanskeligere å få tid til trening etter at han fikk barn.

Foto: Tuva Jorfald / NRK
Helene Sandvig

Helene Sandvig passer på å ta en liten styrkeøkt når hun har litt tid til overs.

Foto: Maria Elsness
Siren Henschien

Når seksbarnsmor Siren Henschien har tid til å trene, bør de fleste andre også rekke det.

Foto: TV 2/Hommedal, Marit

Rydding, jobb, legging av barn, matlaging, klesvask…eller kanskje er det favorittprogrammet på tv som lokker? Unnskyldningene for ikke å trene er mange. Så hvordan skal du da få tid til å riste på kroppen i en travel hverdag?

- Alle har tid til å trene, det trenger ikke være så mye styr. Kjøp for eksempel noen manualer og en matte til å ha på jobben, og ta en ti minutters økt i en pause på jobb nå og da, råder Helene Sandvig i NRK Puls.

Trener Yngvar Andersen har ett barn, Puls-programleder Helene Sandvig er trebarnsmor, mens TV 2s Siren Henschien har hele seks barn. Likevel trener de minst tre ganger i uken. Her er deres råd for å få tid til å trene:

Trener-Yngvar: Ta styrkeøkter hjemme

Det er nok mange som har lurt på hvor mye Puls-Yngvar egentlig trener. Her er svaret:

- Jeg trener i snitt 3,5 timer i uken, men de timene bruker jeg da veldig godt. På vinteren ser treningsuken min ofte slik ut: En lang skitur, en skøyteøkt og en skikkelig styrkeøkt. I tillegg driver jeg ofte med litt yoga hjemme, avslører Yngvar Andersen.

Treningseksperten går masse i tillegg:

- Siden jeg ikke har lappen, blir det sikkert en del mer gåing enn det som er vanlig, tror han.

Men hvordan skal vi vanlige dødelige skaffe oss treningstid?

- Hele treningsoppskriften i programmet To buksestørrelser ned kan gjøres med barnevogn, både intervaller og langkjøring går fint. Styrketreningen kan gjøres sammen med barnet, eller mens de sover hjemme, tipser Yngvar.

Puls-Helene: Tren i lukene

Helene Sandvig, programlederen i NRK Puls, trener tre til fem ganger i uken. Hun trener både på jobb, hjemme og på treningssenter.

- Jeg sykler til jobb hver dag, og ser på en sykkeltur til jobb som trening. Jeg sykler i sprengkulda, og ser sikkert helt gæren ut med masse klær – men det er kjempedeilig! Jeg trener også ofte litt styrke her og der, og deler opp styrketreningen. Man trenger jo ikke å ta hele styrketimen på en gang, forteller Helene.

Hun har et par manualer og en treningsmatte på jobben.

- Når jeg kommer på jobb, så tar jeg meg en ti minutters styrkeøkt på bakrommet. Det er enkelt, og noe alle kan gjøre. Jeg hadde ikke hatt tid til å trene hvis jeg ikke benyttet meg av de små lukene jeg har, sier trebarnsmoren.

Helene tar også ofte med ungene på barnepass på treningssenteret.

- Du trenger ikke å ha dårlig samvittighet for det, de koser seg der. Og så kan vi jo kose oss sammen alle sammen etterpå, når mor er nytrent og full av energi, smiler programlederen.

Seksbarns-Siren: Ta med mann og barn

Siren Henschien har hele seks barn, og er journalist og programleder i TV 2 Nyhetenes lørdagsmagasin. Men det hindrer henne ikke i å trene.

- Første tips må være å finne aktiviteter som du liker. Helst flere, så du får allsidig og lystbetont trening. Jeg elsker å trene, og da er det lett å finne tid, sier hun til NRK.no.

TV 2-programlederen liker mange ulike former for trening, og tilpasser treningen etter hva som er lett å få til uten å stresse i en hektisk hverdag.

- Jeg har en favorittløype rett bak huset vårt, med klatretau opp en bratt stigning, og ned igjen en turvei. Da får jeg trent kondisjon, utholdenhet og litt styrke på en drøy time – og samtidig fått luftet vettet, og trukket masse frisk luft, forteller journalisten.

Lørdag eller søndag trener hun gjerne på treningssenter med mannen, mens barna er på barnepass.

- Det er ekstra hyggelig å trene sammen med sin kjære, og på ukedagene hender det vi har barnevakt etter at barna har lagt seg, for å trene sammen.

Siren trener også ofte hjemme, der hun sykler, danser og trener styrke. Hun trener i tillegg med barna.

- Jeg startet en barnetrimgruppe på den lokale barneskolen da 15-åringen var 3 år. De små utvikler grovmotorikk, og jeg får også trent kroppen i form av lek. I tillegg tar vi ofte med barna på tur, og får også trent selv ved å løfte dem opp, ha dem på skuldrene og være i bevegelse, forteller den utrolig spreke seksbarnsmoren.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)