NRK Meny
Normal

- Tren magen med en snor

Du kan få sterk mage bare ved hjelp av en hyssing, mener engelsk fysioterapeut. - Tull og tøys, sier trener Yngvar Andersen.

Tråd rundt magen

Er dette veien til flat mage?

Foto: Rafal Strzechowski / ZenShui

Går det dårlig med mageøvelsene du synes du burde gjort? Da er du antakelig lydhør for det ekstremt enkle forslaget til fysioterapeuten Sammy Margo.

- Stå foran speilet om morgenen, trekk inn magen så langt du klarer, og slipp opp 50 prosent. Knyt en hyssing rundt magen på det smaleste punktet og kle på deg, instruerer hun.

På den måten vil du automatisk trekke inn magemusklene minst 30 prosent, noe som ifølge Margo er bra for både rygg, mage og holdningen generelt.

- Mye bedre enn situps, sier hun til Guardian.

- Mer vondt enn godt

Yngvar Andersen

Yngvar Andersen har ingen tro på hyssing som treningsmetode.

Foto: NRK

Treningsekspert Yngvar Andersen er ikke imponert over forslaget.

- Vil du bli sterk, må du satse på det som krever skikkelig innsats. Tøffe og tunge øvelser er det som fungerer, og det vil også gi deg god holdning, sier han til NRK.no.

Han er også skeptisk til selve konseptet med å gå og trekke inn magen hele dagen.

- Nå er ikke jeg noen ekspert på pust, men en stram hyssing rundt livet må jo gjøre det umulig å puste dypt og godt, sier han.

- I tillegg vil man lett kunne pådra seg låsninger og muskelsmerter hvis man går rundt og spenner seg over tid, fortsetter han.

Lurer du på hva som er nok? Dette programmet kan du gjøre to ganger i uka, hjemme hos deg selv:

Video Styrkeøvelser

- Slik det skal være

Den engelske fysioterapeuten er imidlertid ikke bekymret, og mener det bare er bra for deg å holde magen inne.

- Dette vil få magen din til å virke slik den skal i det daglige, i motsetning til bare på treningssenteret i en time, sier hun til Guardian.

Det beste er ifølge Margo å begynne med å holde inn 50 prosent av det maksimale, og siden øke dette med 30 prosent til.

Hold-in-posituren vil etter hvert fungere helt automatisk, slik at du kan fjerne tråden, hevder hun.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.