Youtubes største stjerne tar pause: – Jeg er sliten

Den svenske youtube-stjernen PewDiePie annonserer at han vil ta seg en pause fra sine 102 millioner følgere.

Felix “PewDiePie” Kjellberg

Felix «PewDiePie» Kjellberg under en boklansering i 2015. Nå har han annonsert at han tar en pause fra YouTube.

Foto: Ben Stansall / AFP

Felix «PewDiePie» Kjellberg annonserer i sin nyeste video at han vil ta seg en pause fra å dele videoer med sine mange følgere.

– Jeg er sliten, veldig sliten. Jeg vet ikke om dere kan se det. Bare så dere vet det, vil jeg være borte en stund tidlig neste år. Jeg vil forklare det senere, men ville gi dere en beskjed i forkant, sier han.

Youtube-stjerne

Svensken har 102 millioner følgere på YouTube og regnes som plattformens største stjerne.

30-åringen fra Göteborg har gjort suksess med videoer der han spiller ulike spill, men legger også ut andre typer innhold på kanalen sin.

Han har vært enkeltpersonen med flest følgere på YouTube siden 2013, og regnes som en global superstjerne i den digitale verden. Magasinet Forbes har anslått at han tjente rundt 15 millioner dollar i 2018.

Giftet seg

Kjellberg, som har bosatt seg i byen Brighton i Storbritannia, har hatt et godt år. I sommer giftet han seg med kjæresten Marzia Bisognin.

Han har også hatt stor suksess med en serie videoer der han spiller Minecraft, der mange av episodene har hatt over 10 millioner visninger.

Det har også vært noe kontrovers rundt Kjellberg, spesielt da han i 2017 la ut videoer som inneholdt det som ble tolket som nazistiske symboler. Han beklaget hendelsen i ettertid, men mistet kontrakten med Disney.

Kulturstrøm

  • Nå er samisk solsymbol for alle

    I ti år har en sølvsmie kunne nekte andre å bruke dette varemerket. Nå konkluderer Patentstyret med at symbolet gjengir det religiøse samiske symbolet for solguden Beaivi, og at registreringen «skal settes til side som ugyldig».