Hopp til innhold

Visuelt godteri

Vakker vold og visuell nytelse. Soul Calibur 4 skjemmes kun av en dårlig innpakning.

Soul Calibur 4
Foto: bdgamers.net

Den evige kampen mellom det gode og onde er et velkjent tema for drama, film og ikke minst spill. I Soul Calibur 4 er målet å vinne mot overmakten for å få bruke lysets og mørkets sverd.

Følg med på P3 Fredag mellom klokka 16 og 21, og du kan vinne et eksemplar av Soul Calibur 4.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tradisjonelt

Soul Calibur 4 bygger på tradisjonene, og er et slåssespill av den gamle typen. Her får du en kort historie for hver eneste karakter, og her finner vi også et lite scoop. Blant karakterene er ingen mindre en Darth Vader og Yoda, noe som definitivt gjør dette til et lite must for alle som liker Star Wars. Resten av karaterene består av kjente fjes og nye, og gir mye variasjon.

Vanligvis i et spill er historiefortellingen et sentralt element, i Soul Calibur 4 har de tatt en radikal tilnærming.

Hver karakter her en liten historiemodus som forklarer hvorfor nettopp de vil ha tilgang til de to sverdene. Nedturen er at hver historie er så kort, det tar knappe femten minutter på hver, at jeg aldri får noe forhold til karakteren. Og det hele ender opp med å bli kjedelige saker, som kun spilles igjennom for å få låst opp andre karakterer.

Soul Calibur 4
Foto: images.com.com

Best med en kompis

Spillet finner sin rett i flerspillerdelen, hvor du kan ta opp kampen med venner og kjente. Og banke livsskiten ut av de, intet mindre. Denne gangen finner vi også en online funksjon, som fungerer tålig greit, men pass på har du litt tregt internett så blir det heller til et mareritt.

Grafikken, animasjonene og lyden er som seg hør og bør på topp, ettersom spillet er tilgjengelig på de to kraftpluggene Playstation 3 og Xbox360. Men her ser det ut som glansarbeidet har stoppet. Menyen er vanskelig og talløse muligheter til å lage din egen karakter er vanskelig å forstå. Det finnes ingen lett tilgjenglig brukanvisning i spillet.

Ganske enkelt, et glimrende innhold blir skjemmet av en rotete innpakning.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB