NRK Meny
Normal

Vi tilbyr foredrag

Radioteatret er en skattkiste. Her finnes det meste av alt det mennesker kan drømme og knuse, hate og elske, våge og vike. Radioteatrets medarbeidere kan dele.

Døden tar buss
Foto: Fredrik Arff

Vil du ha en foredragsholder fra Radioteatret?

Radioteatret er en skattkiste. Her finnes det meste av alt det mennesker kan drømme og knuse, hate og elske, våge og vike. Radioteatrets medarbeidere kan dele. Du kan bestille foredrag med lyd og bilder. Det som trengs, er et godt stereoanlegg i lokalet med CD-spiller eller tilkobling fra en laptop. 

 

Nils Heyerdahl og Carl Henrik Grøndahl

Nils Heyerdahl har vært sjef for Radioteatret siden 1991.Han deler gjerne Radioteatrets historie:

 • Det usynlige teatret. En vandring i lydsporene etter Paul Temple, Mr. Cox, Dickie-Dick-Dickens og andre eterhelter.

Kontakt Nils Heyerdahl

 

Carl Henrik Grøndahl har i mange år bidratt til Per Gynt-stemnet på Vinstra med å spille kutt fra Radioteatrets Ibsen-forestillinger, først og fremst Peer Gynt og Brand. Fra ham kan du bestille

 • Henrik Ibsen og kjærlighetssviket En tankefull vandring i lyd og bilder
 • Henrik Ibsens barn Farlige møter
 • Henrik Ibsen og kvinnene Beundrerne og hevnerne
 • Gjennomgang med lydkutt fra alle Henrik Ibsens skuespill

Kontakt Carl Henrik Grøndahl

  

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim