NRK Meny
Normal

Vi tilbyr foredrag

Radioteatret er en skattkiste. Her finnes det meste av alt det mennesker kan drømme og knuse, hate og elske, våge og vike. Radioteatrets medarbeidere kan dele.

Døden tar buss
Foto: Fredrik Arff

Vil du ha en foredragsholder fra Radioteatret?

Radioteatret er en skattkiste. Her finnes det meste av alt det mennesker kan drømme og knuse, hate og elske, våge og vike. Radioteatrets medarbeidere kan dele. Du kan bestille foredrag med lyd og bilder. Det som trengs, er et godt stereoanlegg i lokalet med CD-spiller eller tilkobling fra en laptop. 

 

Nils Heyerdahl og Carl Henrik Grøndahl

Nils Heyerdahl har vært sjef for Radioteatret siden 1991.Han deler gjerne Radioteatrets historie:

 • Det usynlige teatret. En vandring i lydsporene etter Paul Temple, Mr. Cox, Dickie-Dick-Dickens og andre eterhelter.

Kontakt Nils Heyerdahl

 

Carl Henrik Grøndahl har i mange år bidratt til Per Gynt-stemnet på Vinstra med å spille kutt fra Radioteatrets Ibsen-forestillinger, først og fremst Peer Gynt og Brand. Fra ham kan du bestille

 • Henrik Ibsen og kjærlighetssviket En tankefull vandring i lyd og bilder
 • Henrik Ibsens barn Farlige møter
 • Henrik Ibsen og kvinnene Beundrerne og hevnerne
 • Gjennomgang med lydkutt fra alle Henrik Ibsens skuespill

Kontakt Carl Henrik Grøndahl

  

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.