Hopp til innhold

Vi tilbyr foredrag

Radioteatret er en skattkiste. Her finnes det meste av alt det mennesker kan drømme og knuse, hate og elske, våge og vike. Radioteatrets medarbeidere kan dele.

Døden tar buss
Foto: Fredrik Arff

Vil du ha en foredragsholder fra Radioteatret?

Radioteatret er en skattkiste. Her finnes det meste av alt det mennesker kan drømme og knuse, hate og elske, våge og vike. Radioteatrets medarbeidere kan dele. Du kan bestille foredrag med lyd og bilder. Det som trengs, er et godt stereoanlegg i lokalet med CD-spiller eller tilkobling fra en laptop. 

 

Nils Heyerdahl og Carl Henrik Grøndahl

Nils Heyerdahl har vært sjef for Radioteatret siden 1991.Han deler gjerne Radioteatrets historie:

  • Det usynlige teatret. En vandring i lydsporene etter Paul Temple, Mr. Cox, Dickie-Dick-Dickens og andre eterhelter.

Kontakt Nils Heyerdahl

 

Carl Henrik Grøndahl har i mange år bidratt til Per Gynt-stemnet på Vinstra med å spille kutt fra Radioteatrets Ibsen-forestillinger, først og fremst Peer Gynt og Brand. Fra ham kan du bestille

  • Henrik Ibsen og kjærlighetssviket En tankefull vandring i lyd og bilder
  • Henrik Ibsens barn Farlige møter
  • Henrik Ibsen og kvinnene Beundrerne og hevnerne
  • Gjennomgang med lydkutt fra alle Henrik Ibsens skuespill

Kontakt Carl Henrik Grøndahl

  

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.