Vi tilbyr foredrag

Radioteatret er en skattkiste. Her finnes det meste av alt det mennesker kan drømme og knuse, hate og elske, våge og vike. Radioteatrets medarbeidere kan dele.

Døden tar buss
Foto: Fredrik Arff

Vil du ha en foredragsholder fra Radioteatret?

Radioteatret er en skattkiste. Her finnes det meste av alt det mennesker kan drømme og knuse, hate og elske, våge og vike. Radioteatrets medarbeidere kan dele. Du kan bestille foredrag med lyd og bilder. Det som trengs, er et godt stereoanlegg i lokalet med CD-spiller eller tilkobling fra en laptop. 

 

Nils Heyerdahl og Carl Henrik Grøndahl

Nils Heyerdahl har vært sjef for Radioteatret siden 1991.Han deler gjerne Radioteatrets historie:

 • Det usynlige teatret. En vandring i lydsporene etter Paul Temple, Mr. Cox, Dickie-Dick-Dickens og andre eterhelter.

Kontakt Nils Heyerdahl

 

Carl Henrik Grøndahl har i mange år bidratt til Per Gynt-stemnet på Vinstra med å spille kutt fra Radioteatrets Ibsen-forestillinger, først og fremst Peer Gynt og Brand. Fra ham kan du bestille

 • Henrik Ibsen og kjærlighetssviket En tankefull vandring i lyd og bilder
 • Henrik Ibsens barn Farlige møter
 • Henrik Ibsen og kvinnene Beundrerne og hevnerne
 • Gjennomgang med lydkutt fra alle Henrik Ibsens skuespill

Kontakt Carl Henrik Grøndahl

  

Kulturstrøm

 • Godt turnéår for Ed Sheeran

  Ed Sheeran tente inn meir pengar på sin turné i år enn nokon annan har gjort på 30 år, ifølgje New Musical Express. Over 4,8 millionar billettar blei selde til «Divide»-turneen. Til saman svarar dette til 432 millionar amerikanske dollar. Tala kjem frå Pollstar, som har målt konsertbillettsal kvart år sidan 1988. Sheeran er også den tredje best betalte musikaren i 2018, berre slått av Coldplay og U2.

  Ed Sheeran
  Foto: MARK BLINCH / NTB Tema
 • Mulig ny nasjonalpark i gammel skog

  Like utenfor Oslo ligger Østmarka, som kan bli ny nasjonalpark i Norge. Idéen er gammel, men det var miljø- og klimaminister Ola Elvestuen som ba om vurdering i vår. Nå er fylkesmannens rapport klar. Den sier at Østmarka inneholder så mye biologisk gammel skog på så store områder at det er aktuelt med nasjonalpark. – Vår vurdering er at naturverdiene er store nok til at Østmarka oppfyller kravene, sier fylkesmiljøvernsjef Ellen Lien i en pressemelding. Neste steg i prosessen er konsekvensutredning og høringsrunde med dem som bruker skogen.

  Østmarka
  Foto: Nina Alida Nordbø / NRK