Hopp til innhold

Æres-Blå Fugl til Wenche Foss

Under en mottakelse i Oslo Rådhus torsdag kveld fikk Wenche Foss tildelt Radioteatrets Æres-Blå Fugl, i nærvær av hørespill-produsenter fra hele Europa. Wenches takketale

Wenche Foss
Foto: Antonia Pambou / NRK

Gjennom hele siste halvdel av forrige århundre var Wenche Foss aktiv i Radioteatret, innenfor alle rollefag. Hun tolket Holberg og Wessel, Ibsen og Bjørnson, Krog og Nedreaas, Coward og Shaw, O’Neill og Brecht og mange flere, og hun beveget seg like overbevisende i komediens som i tragediens verden.”Hennes innsats var et viktig bidrag til utviklingen av norsk hørespill-kunst”, sier radioteatersjef Nils Heyerdahl. Det er tredje gang en slik Æres- Blå Fugl utdeles.

Blå fugl

Radioteatrets 'Blå Fugl'. Formgiver Hanne Heuch

Wenche Foss mottok en statuett, laget av keramikeren Hanne Heuch, samt Ibsens samlede verker i Radioteatrets innspillinger på CD. Oslos ordfører (og sønn av den hedrede kunstner), Fabian Stang var vert ved åpningen av en internasjonal hørespill-konferanse i NRK, arrangert i av Den Europeiske Kringkastingsunion.

Hør Wenches takketale her Wenches takketale

Wenche Foss og Nils Heyerdahl

Wenche Foss mottar prisen fra radioteatersjef Nils Heyerdahl

Foto: Antonia Pambou / NRK

[Tekst: Nils Heyerdahl]

Kulturstrøm

 • The Gathering tilbake igjen

  Datafestivalen «The Gathering» ararangeres i Vikingskipet i Hamar for første gang på fire år. De siste årene har det vært arrangert online-versjoner av festivalen på grunn av pandemien. «The Gathering» finner sted fra 5. – til 9. april.

  The Gathering
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • 150 vektere kan miste jobben ved Nasjonalmuseet

  Nasjonalmuseet får krass kritikk fra tillitsvalgte. 150 Securitas-vektere kan miste museet som arbeidsplass.

  – En statlig institusjon som dette bør kjempe for et anstendig arbeidsliv, sier hovedtillitsvalgt Stian Tveitan i Securitas til Aftenposten.

  To selskaper har til nå hatt ansvar for vaktholdet i Nasjonalmuseet: Securitas og Protect Vakthold og Sikkerhet, men fra 1. mai skal Protect ta over hele vaktholdet etter at de vant en anbudskonkurranse.

  Nasjonalmuseet
  Foto: Annika Byrde / NTB