Hopp til innhold

"Blå Fugl" til Lasse Lindtner

Radioteatrets ærespris ”Blå Fugl” er tildelt skuespilleren Lasse Lindtner for hans rolle som detektiven Knut Gribb. Det er første gang prisen gis for en prestasjon innenfor den populære krim-genren, som har vært en bærebjelke for Radioteatrets virksomhet helt siden 1950-tallet.

Anne Marie Ottersen og Lasse Lindtner
Foto: Jarl Fr. Erichse / Scanpix

Radioteatrets Blå Fugl

Radioteatrets 'Blå Fugl'. Formgiver Hanne Heuch

Over 150 roller i Radioteatret
Rollen som den skarpsindige Oslo-detektiven Knut Gribb er ikke toppen av et isfjell, men av et rikt og frodig landskap. Lasse Lindtner har gjennom årene hatt over 150 roller i Radioteatret, og forsvart dem alle med glans. Han kunne fått prisen for flere prestasjoner i det forgangne år, f.eks.den i ”Lottomillionærene” der han spiller mot og med sin kone Anne-Marie Ottersen i en ellevill samfunnssatire. Hun fikk forøvrig historiens første "Blå Fugl" i 1985. 

Lindtner gjorde også en stor innsats i  barnehørespill-serien ”Heksebrygg”. Men den blå fugl har denne gang slått ned på en gribb, Knut Gribb.

Lasse Lindtner

Mester-detektiven Knut Gribb

Foto: Fredkrik Arff

Krevende hørespill-genre
Juryen fremhever i sin begrunnelse at krim er en krevende hørespill-genre: ”den fordrer klare typetegninger, timing, stil. Lasse Lindtner er en skuespiller som behersker også dét faget med stor musikalitet. Han er til stede i sine roller. Han har evnen til rask innlevelse. Han har en av landets beste og mest fleksible stemmer, med en dyp og rik klangbunn. Alt dette gjør ham til en ypperlig radioskuespiller, en sann hørespiller.”

Se Lasse Lindtner motta prisen direkte i Forkost-TV  Lasse Lindtner mottar "Blå Fugl"  

"De beste bildene er på radio, blir det av og til treffende sagt. Og blant dem som har gitt radiolyttere en god opplevelse, er skuespilleren Lasse Lindtner". Les mer ANB-NTB: Lindtner i sitt ess på radio  

Bli med bakom og finn ut mer om Knut Gribb Snart 100 år og like tøff. Knut Gribb erobrer Radioteatret

 

Hauk og due

Bli med inn i et politisk vepsebol!

Foto: Fredrik Arff

Hauk og due
Søndag spiller Lasse Lindtner partiformannen i Stig Amdams ”Hauk og due”, en nærgående skildring av maktkamp og intriger i et norsk politisk parti, sesongens første premiere i NRK P2.

Du kan lytte til hørespillet allerede nå Førpremiere: Hauk og due
[Tekst: Nils Heyerdahl]

Lasse Lindtner som Knut Gribb

Lasse Lindtner tolker detektiven Knut Gribb

Foto: Fredrik Arff

Kulturstrøm

 • The Gathering tilbake igjen

  Datafestivalen «The Gathering» ararangeres i Vikingskipet i Hamar for første gang på fire år. De siste årene har det vært arrangert online-versjoner av festivalen på grunn av pandemien. «The Gathering» finner sted fra 5. – til 9. april.

  The Gathering
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • 150 vektere kan miste jobben ved Nasjonalmuseet

  Nasjonalmuseet får krass kritikk fra tillitsvalgte. 150 Securitas-vektere kan miste museet som arbeidsplass.

  – En statlig institusjon som dette bør kjempe for et anstendig arbeidsliv, sier hovedtillitsvalgt Stian Tveitan i Securitas til Aftenposten.

  To selskaper har til nå hatt ansvar for vaktholdet i Nasjonalmuseet: Securitas og Protect Vakthold og Sikkerhet, men fra 1. mai skal Protect ta over hele vaktholdet etter at de vant en anbudskonkurranse.

  Nasjonalmuseet
  Foto: Annika Byrde / NTB