VGs redaktør Torry Pedersen går av

Pedersen blir styreleder for flere av Schibsteds norske mediehus. VGs nyhetsredaktør Gard Steiro tar over sjefsstolen førstkommende mandag, 9. januar.

Pedersen går over til å være styreleder for avisene i Schibsted.

NY JOBB: Torry Pedersen forlater VG, men blir i Schibsted. Video: Ola Mjaaland.

Torry Pedersen går av som ansvarlig redaktør i VG.

Det skriver avisen selv. Nyheten ble annonsert under et ekstraordinært allmøte i VG i dag.

Nyhetsredaktør Gard Steiro tar over etter halvannet år i avisen, mens Pedersen går over i en ny stilling i avisens eier, mediekonsernet Schibsted.

Nesten 29 år i VG

Ifølge en pressemelding fra Schibsted skal Pedersen lede deres publisistiske virksomhet i Norge. Det betyr at han får overordnet ansvar for mediekonsernets norske mediehus.

Dermed blir han blant annet styreleder i VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Til NRK forteller Pedersen at han tror det blir vemodig å slutte etter så lang tid – når han har tid til å føle på det.

– Det har vært det mest sentrale i mitt liv i nesten 29 år ved siden av familien, sier han.

Samtidig roser han Steiro som tar over etter ham.

– Jeg har kjent ham i flere år. Han er meget journalistisk kompetent og såpass ung at han har vokst opp med journalistikk også digitalt. Jeg tror han er veldig kvalifisert til å drive VG videre, sier Pedersen.

Gard Steiro

NY VG-REDAKTØR: Gard Steiro går fra å være nyhetsredaktør til å bli ansvarlig redaktør i VG. Steiro kom til avisen i 2015 fra Bergens Tidende.

Foto: Rune Sævig / Bergens Tidende

– En legende

Søndag blir siste dag i redaktørstillingen for Pedersen. Steiro tar over på mandag.

– Jeg er ydmyk over ansvaret. Det er store sko som skal fylles. Torry Pedersen er en legende i norsk presse, sier Steiro i pressemeldingen.

Pedersen tok over stillingen som ansvarlig redaktør etter Bernt Olufsen i 2011, som da hadde vært sjefredaktør siden 1994.

Han har dessuten vært administrerende direktør siden 2008.

VG skriver at Pedersen fikk flere minutters stående applaus under møtet, og at både han og de ansatte var tydelig preget.

Laster Twitter-innhold

I 2015 ble det klart at avisen måtte kutte i bemanningen, i tillegg til at de la ned sine tre siste lokalkontorer i fjor.

Når Pedersen skal begynne sitt arbeid med å utforme strategi og tilrettelegge utviklingen videre for Schibsted-avisene, er det én ting han er overbevist om at må skjer:

– Det norske medielandskapet må samarbeide dypere og på en annen måte enn før. De store konkurrentene, også for NRK, er nå de internasjonale aktørene, sier han.

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter