NRK Meny
Normal

VG legger ned sine tre siste lokalkontor

På et allmøte torsdag ble de ansatte i VG informert om at deres tre siste lokalkontor kuttes som følge av mediehusets nedskjæringer.

Sjefredaktør i VG, Torry Pedersen

KUTT: Sjefredaktør i VG, Torry Pedersen, fortalte sine ansatte torsdag at mediehuset blant annet kommer til å legge ned de tre lokalkontorene sine.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Torsdag ble det gjennomført flere allmøter på VG der de ansatte ble informert om utfallet av mediehusets nedskjæringer. Blant annet hvem som hvilke avdelinger som vil rammes og hva slags endringer i organisasjonen kuttene vil skape.

Det ble blant annet klart at VGs tre siste lokalkontor i Tromsø, Trondheim og Bergen skal legges ned, noe som tilsvarer ni stillinger.

Resten av kuttene skal ifølge sjefredaktør Torry Pedersen skje i nesten alle avdelinger.

– Det skal ikke kuttes i vår utviklingsavdeling digitalt, for det er der fremtiden ligger, men ellers i redaksjonen, i administrasjonen og i kommersiell avdeling, sier Pedersen til NRK.

– Vi har hatt hyggeligere dager i VG enn dette. Det er aldri hyggelig å si at vi må redusere staben, men det er en nødvendighet ut ifra omstendighetene, sier han.

Før jul ble det klart at det var snakk om kutt av 40 årsverk, de fleste fra redaksjonene i VG og VGTV.

I oktober ble det klart at mediehuset VG for første gang siden 2009 måtte kutte i bemanningen for å spare mellom 30–60 millioner kroner i 2016.

Halvparten journalister

Tor-Erling Thømt Ruud

LEDER: Tor-Erling Thømt Ruud er leder av redaksjonsklubben i VG.

Foto: NRK

Lederen for redaksjonsklubben i VG, Tor-Erling Thømt Ruud, sier til NRK at halvparten av de 40 kuttene kommer til å gjelde journalister.

– Omtrent halvparten av kuttene vil gå utover journalistene, sier han.

Han mener også nedleggelsen av lokalkontorene vil gå ut over avisens tilstedeværelse.

– At lokalkontorene blir borte, vil bety at vi ikke vil ha den samme tilstedeværelsen i Norge som vi har hatt til nå, sier Thømt Ruud.

I 2009 var det også nedskjæringer i bedriften. Den gangen var målet en frivillig nedbemanning og de ansatte ble tilbudt sluttpakker.

Kutt i BT

Torsdag ble det også klart i Bergens Tidende at kuttene på 50 millioner kroner blant annet vil føre til at fotoavdelingen blir halvert, fra 17 til 9 personer.

– Dette vil påvirke omfanget av det vi gjør, og at vi må prioritere hardere og annerledes, sier leder i redaksjonsklubben Dag Idar Tryggestad til NRK.

Fire stillinger blir også fjernet fra avisens deskområde.

Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.