Hopp til innhold

Universal-sjef slutter etter 22 år

Etter 22 år takker Petter Singsaas for seg i Universal Norge. Nå vil han starte for seg selv.

Petter Singsaas, Universal

GIR SEG: Etter 22 år i Universal Norge takker Petter Singsaas for seg i plateselskapet.

Foto: Meek, Tore / SCANPIX

– Å slutte i Universal føles først og fremst riktig. Det er fantastisk at jeg har fått holde på så lenge og følt på suksessen. Samtidig er det en vemodig dag. Jeg setter en strek over det som på en måte har vært livet, sier Petter Singsaas til NRK.

Onsdag takker platesjefen for seg etter 22 år i Universal Norge.

I en e-post han sendte ut onsdag skriver Singsaas om hvorfor han nå slutter i jobben. Der skriver Singsaas at han for drøyt et år siden merket at det begynte og skurre på motivasjonen.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle lede et selskap så lenge. Da jeg flyttet ut av Drammensveien 88b for første gang i mai 1994, for å starte MCA, hadde jeg i utgangspunktet en toårs plan, skriver Singsaas.

Men Singsaas tid i platebransjen stopper ikke med Universal-avgangen. Nå vil han starte sitt eget selskap.

– Timingen føles rett og slett riktig. Nå er planen å starte et nytt selskap, men jeg har ikke hundre prosent definert hva det skal være, så jeg kan ikke si mer om det nå, sier Singsaas.

Universal Music skal samarbeide videre med Singsaas og hans nye selskap, som skal drive med en form for bransjerelatert virksomhet. Men oppstarten blir ikke med det første, forteller Singsaas.

– Jeg skal uansett bruke noe tid til å «lukte litt på blomstene» og kjenne litt på friheten før det braker løs igjen.

Kulturstrøm

  • «Underholdende, dog noe underveldende debut»

    – Albumets tittel og gjennomgående tematikk handler om forhold som visner bort. Selv om man som lytter ikke sitter igjen med en klar følelse av hvilke forhold det hintes til, er det ingen tvil om at Blackie ser på disse bruddene som høyst nødvendige, skriver NRK P3-kritiker Even Samir Kaushik i sin anmeldelse av debutalbumet til Blackie.