NRK Meny
Normal

Lage Fossheim saksøker Universal

Lage Fossheim slutter på dagen i Norges største plateselskap og saksøker Universal for millioner.

Lage Fossheim, Universal Music

Lage Fossheim, tidligere promosjef for Universal Music i Norge, går til sak mot sin tidligere arbeidsgiver etter å ha sagt opp jobben på dagen.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

THE MONROES - Eivind Rølles (t.v.) og Lage Fosheim - presenterer sin debut-LP.

Lage Fossheim ble kjent som den ene av to i The Monroes - sammen med Eivind Rølles. Her fra lanseringen av gruppas debut-LP i 1983.

Foto: NTB-Foto / SCANPIX

De siste årene har Lage Fossheim jobbet som promotionsjef i den norske delen av verdens største plateselskap, Universal Music. På 80-tallet hadde han og Eivind Rølles stor suksess med duoen The Monroes og fikk en oppsving etter at Ravi laget en versjon av låta «Cheerio» fra 1985, 20 år etter.

Har holdt tilbake store inntekter

Men nå slutter han i plateselskapet med umiddelbar virkning. Han er deleier i selskapet Milligram, sammen med Universal. Milligram eier deler av opphavsretten til mange norske musikeres verk. Og nå mener Fossheim og Milligram at Universal har holdt tilbake store inntekter de har krav på, melder VG.

- De siste månedene har vært intense. Flertallet i Milligrams styre mener at Universal Music ikke har overført millionbeløp til Milligram slik vi mener de skulle ha gjort. Vi har prøvd å forhandle, uten å komme til en løsning. Da får advokatene overta, sier Lage Fossheim til avisa.

Fossheim eier 48 prosent av selskapet Milligram, mens Universal eier 50 prosent. De gjenstående to prosentene eies av Dagfinn Sætra.

- Kun forretningsmessig konflikt

Lage Fossheim understreker for øvrig at dette kun er en forretningsmessig konflikt og skryter av sine overordnede i plateselskapet.

- Jeg mener at Petter Singsaas er en fantastisk leder for Universal Music, og jeg har vært heldig som har fått jobbe med så positive og kreative kolleger, samt noen av de flotteste artistene i Norge. Men når flertallet av styret til Milligram ønsker å gå til sak mot Universal Music, føler jeg at det er riktig av meg å trekke med umiddelbart som promosjef, slik at denne konflikten ikke blir hengende som en mørk skygge over arbeidsmiljøet, sier Fossheim til VG.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.