Hopp til innhold

Lage Fossheim saksøker Universal

Lage Fossheim slutter på dagen i Norges største plateselskap og saksøker Universal for millioner.

Lage Fossheim, Universal Music

Lage Fossheim, tidligere promosjef for Universal Music i Norge, går til sak mot sin tidligere arbeidsgiver etter å ha sagt opp jobben på dagen.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

THE MONROES - Eivind Rølles (t.v.) og Lage Fosheim - presenterer sin debut-LP.

Lage Fossheim ble kjent som den ene av to i The Monroes - sammen med Eivind Rølles. Her fra lanseringen av gruppas debut-LP i 1983.

Foto: NTB-Foto / SCANPIX

De siste årene har Lage Fossheim jobbet som promotionsjef i den norske delen av verdens største plateselskap, Universal Music. På 80-tallet hadde han og Eivind Rølles stor suksess med duoen The Monroes og fikk en oppsving etter at Ravi laget en versjon av låta «Cheerio» fra 1985, 20 år etter.

Har holdt tilbake store inntekter

Men nå slutter han i plateselskapet med umiddelbar virkning. Han er deleier i selskapet Milligram, sammen med Universal. Milligram eier deler av opphavsretten til mange norske musikeres verk. Og nå mener Fossheim og Milligram at Universal har holdt tilbake store inntekter de har krav på, melder VG.

- De siste månedene har vært intense. Flertallet i Milligrams styre mener at Universal Music ikke har overført millionbeløp til Milligram slik vi mener de skulle ha gjort. Vi har prøvd å forhandle, uten å komme til en løsning. Da får advokatene overta, sier Lage Fossheim til avisa.

Fossheim eier 48 prosent av selskapet Milligram, mens Universal eier 50 prosent. De gjenstående to prosentene eies av Dagfinn Sætra.

- Kun forretningsmessig konflikt

Lage Fossheim understreker for øvrig at dette kun er en forretningsmessig konflikt og skryter av sine overordnede i plateselskapet.

- Jeg mener at Petter Singsaas er en fantastisk leder for Universal Music, og jeg har vært heldig som har fått jobbe med så positive og kreative kolleger, samt noen av de flotteste artistene i Norge. Men når flertallet av styret til Milligram ønsker å gå til sak mot Universal Music, føler jeg at det er riktig av meg å trekke med umiddelbart som promosjef, slik at denne konflikten ikke blir hengende som en mørk skygge over arbeidsmiljøet, sier Fossheim til VG.

Kulturstrøm

 • Norge blir gjesteland på Bokmessen i Kairo 2024 

  Bokmessen i Kairo arrangeres over to uker i februar hvert år.

  Messen har i alt 3-4 millioner besøkende og får stor presseoppmerksomhet i den arabiske verden.

  Norge skal være gjesteland på messen i 2024. Og det vil inviteres åtte til ti forfattere fra Norge for å delta på programmet.

 • Salman Rushdie om angrepet: – Voldsomt

  Forfatter Salman Rushdie har gitt sitt første intervju etter angrepet i New York i fjor. –Det var et voldsomt angrep, sier han til avisen The New Yorker.

  Rushdie holdt et foredrag om kunstnerisk frihet, da han ble angrepet med kniv på scenen. Forfatteren har mistet synet på det ene øyet, og har fått nedsatt førlighet i den ene hånden. Til avisen forteller han at han skriver litt saktere etter angrepet. Nå i vår er Salman Rushdie aktuell med boken «Seiersbyen», som kommer på norsk i mars.

  Salman Rushdie
  Foto: Hallgrim Haug / NRK Brennpunkt

Flere kulturnyheter