Twitter tar grep etter rasistisk hets av «Ghostbusters»-stjerne

Skuespiller Leslie Jones ble sammenlignet med dyr og sendt sjikanerende bilder etter «Ghostbusters»-premieren. Twitter svarer med å utestenge den konservative kommentatoren som ledet an i hetsen.

Leslie Jones

HETSET: Leslie Jones spiller en av de fire kvinnelige spøkelsesjegerne i den nye «Ghostbusters»-filmen, og opplevde så mye hets på Twitter at hun forlot nettstedet.

Foto: VALERIE MACON / Afp

Fredag hadde den nye, kvinneledede «Ghostbusters»-filmen USA-premiere, og det gikk ikke upåaktet hen i sosiale medier. Dessverre av feil årsaker.

Afroamerikanske Leslie Jones, som spiller spøkelsesjeger Patty Tolan i filmen, forlot tirsdag Twitter som følge av rasistisk hets og sjikane fra andre brukere.

Laster Twitter-innhold

I tillegg til hetsen, opplevde Jones også at noen skrev stygge ting på en falsk konto opprettet med hennes navn og bilde.

Laster Twitter-innhold

Twitter tar kritikk

Twitter-sjef Jack Dorsey tok selv kontakt med Jones etter at hun henvendte seg direkte til Twitter i håp om at de kunne bidra til å blokkere brukere.

Laster Twitter-innhold

I en pressemelding fordømte Twitter hetsen og fortalte at de jobber med å endre måten slik oppførsel blir håndtert på.

– Folk skal ha muligheten til å uttrykke ulike meninger på Twitter, men ingen fortjener å utsatt for målrettede overgrep på nettet, og våre regler forbyr slik oppførsel. Over de siste 48 timene har vi sett en markant økning i antallet kontoer som bryter med disse retningslinjene, står det i pressemeldingen, skriver Buzzfeed.

Kastet ut skribent

Milo Yiannopoulos

SUSPENDERT: Milo Yiannopoulos ble suspendert fra Twitter etter å ha trakassert Leslie Jones. Har har vært i hardt vært på nettstedet tidligere også, etter en rekke upassende meldinger etter terrorangrepet i Orlando.

Foto: Drew Angerer / Afp

En av dem som ble kastet ut, var den politisk konservative kommentatoren Milo Yiannopoulos, som ifølge Buzzfeed sendte rasistiske og nedverdigende kommentarer til Jones, og oppfordret sine mange tusen følgere til å gjøre det samme.

– Med den feige suspensjonen av kontoen min har Twitter bekreftet at de er et trygt område for muslimske terrorister og «Black Lives Matter»-ekstremister, men ikke et sted for konservative, skriver han i en uttalelse på Breitbart.com.

Yiannopoulos deltok i går på et «Homofile for Trump»-arrangement på Republikanernes landsmøte, og skal være invitert til Stockholm Pride av foreningen Öppna moderater.

Breitbart, hvor Yiannopoulos også er ansatt, har kommet med eksempler på noen av meldingene mellom ham og Jones.

Støtteerklæringer

Bill Murray, Harold Ramis og Dan Aykroyd i "Ghostbusters".

ORIGINALE: Dan Aykroyd (t.h.) spilte i den originale Ghostbusters-filmen sammen med Bill Murray (t.v.) og Harold Ramis. Aykroyd oppfordrer Jones til å heve seg over haterne på Twitter.

Foto: Foto/Copyright: Universal Pictures Norway AS / Columbia/Photofest
Ghostbusters

NYE: Leslie Jones (fra venstre), Melissa McCarthy, Kristen Wiig og Kate McKinnon spiller hovedrollene i den nye Ghostbusters-filmen.

Foto: Hopper Stone / Ap

«Ghostbusters»-filmen har fått mye kritikk siden det ble klart at fire kvinner skulle spille hovedrollene. Kritikk som TechCrunch hevder baserer seg på at menn er best egnet til spøkelsesjakt.

Jones har også fått støtteerklæringer fra flere hold. Regissøren Paul Feig var raskt ute med støtte, og i går oppfordret det originale «Ghostbusters»-medlemmet Dan Aykroyd henne til å heve seg over «haterne».

– De er ubetydelige mygg, de er tapere, de har ikke noe eget liv og kan antagelig knapt skrape sammen til wifien de bruker, sier han til Entertainment Tonight Canada.

– Jeg vil anslå at det dreier seg om overvektige, hvite menn mellom 50 og 60 år som er aktive klanmedlemmer eller med i Aryan Nation, sier han.

Laster Twitter-innhold

«Ghostbusters» har premiere på norske kinoer fredag 22. juli.

Kulturstrøm