NRK Meny
Normal

TV 2 sikrer seg Eliteserien

TV 2 har kjøpt opp C More Norge og har dermed sikret seg rettighetene til engelsk, spansk og norsk fotball.

Per Egil Flo

KJØPES TILBAKE: TV 2 sikrer seg rettighetene til Eliteserien med oppkjøpet, men flere av kampene skal fortsatt sendes på C Mores kanaler.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det eneste som mangler før overtakelsen er et faktum er en at Konkurransetilsynet godkjenner avtalen, noe som tar minimum 35 dager.

– Vi ser frem til å forvalte og videreutvikle alle de attraktive og gode rettighetene vi nå overtar. Gjennom avtaler med alle de sentrale distributørene og TV 2 Sumo vil alle norske seere få tilgang til dette innholdet, sier sjefredaktør Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Olav Sandnes

KONKURRANSE: Olav T. Sandnes er opptatt av å styrke TV 2 i konkurranse med Netflix, HBO og Discovery

Foto: Jan-Petter Dahl

TV 2 har ikke gått ut med hvor mye de betalte for C More.

Sikret seg fotballrettighetene

Med denne avtalen har TV 2 dermed rettighetene til både eliteserien i fotball og engelsk fotball.

Sendingene vil fortsatt gå på de samme kanalene, men TV 2 kan nå velge hvilke kamper som skal gå deres hovedkanal og hvilke som skal gå på C More-kanalene.

C More sitter også på rettighetene til spansk og italiensk fotball, men disse to avtalene går ut etter sesongen.

– Det vil gi oss større fleksibilitet i å velge hvilke kamper vi velger, og vil også bedre studiodekningen vår, sier sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV2.

OVERTAR: Sportsredaktør Jan Ove Årsæther syns avtalen vil gi TV 2 Sporten større fleksibilitet.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Må godkjennes av Konkurransetilsynet

Konkurransetilsynet går nå i gang med å vurdere om oppkjøpet kan godkjennes. Til Dagens Næringsliv sier konkurransedirektør Christine B. Meyer at de er spesielt opptatt av fotballrettighetene.

– Vi vil se på om det er noe med dette oppkjøpet som skaper konkurranseproblemer. Og spesielt er vi vel opptatt av fotballrettighetene. Flere har antydet at det kan oppstå problemer her, og da må vi se om det er behov for at vi griper inn.

Christine Meyer

SKAL VURDERE: Christine B. Meyer sier konkurransetilsynet vil vurdere om TV 2 kan inneha en så stor del av fotballrettighetene.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

I tillegg overtar de C Mores film- og serietilbud, noe Sandnes håper skal styrke konsernet i konkurranse mot strømmetjenester som Netflix og HBO Nordic.

– Konkurransen om rettigheter i det norske markedet fra store internasjonale giganter som Discovery, Netflix og HBO blir stadig tøffere. TV 2 ønsker, som en sentral norsk aktør, å bli mer konkurransedyktig på nettopp det innholdet som vi nordmenn er opptatt av.