TV 2 og Canal Digital forhandler fortsatt

Drakampen om pris og rettigheter fortsetter på overtid av overtiden. Canal Digital-kundene vet derfor ennå ikke om de mister TV 2-kanalene.

TV 2 i Oslo

DRAKAMP: Grensene mellom nett og tv blir stadig mer utydelige, noe som gjør forhandlingene mellom TV2 og Canal Digital kompliserte.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø i Canal Digital opplyser til NRK ved 12.15-tiden lørdag formiddag at han fortsatt ikke har fått noen avklaring fra forhandlingsteamet.

Etter det NRK får opplyst har forhandlingene pågått stort sett kontinuerlig gjennom natten.

Fristen partene hadde gitt seg selv, etter å ha forlenget den opprinnelige fristen med ett døgn, var ved midnatt.

Risikerer svarte skjermer

Etter å ha sittet ved forhandlingsbordet gjennom hele fredagen, ga TV 2 og Telenor-eide Canal Digital seg selv ytterligere ett døgn på å komme til enighet.

Nesten ett døgn etter den første fristen gikk ut, er det fortsatt uvisst om TV-distributørens kunder får svarte skjermer, eller om partene nærmer seg en avtale.

På spørsmål om fristen for å bli enige kan bli ytterligere skjøvet på, sier kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø til NTB:

– Alle scenarioer er tenkelige.

Taper på konflikt

Ifølge Kampanje var det stor avstand mellom partene fredag, og forhandlingene skal ha vært intense.

Det forhandles både om hvor stor del av TV 2s programinnhold Canal Digital skal ha rett til å vise, og hva Canal Digital skal betale for å ha TV 2 i sine kanalpakker.

Skulle det ende med konflikt mellom partene, vil begge tape både omdømme og penger på striden.

– TV 2 kan fort tape 3-3,5 millioner kroner per dag med svarte skjermer. Mens Telenor står i fare for å miste kunder de har i dag. I tillegg kan de tape potensielt nye kunder, sier daglig leder og kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes i GimCom.

Gimnes har selskap eid av TV 2 og Telenor på kundelisten, og har også hatt oppdrag for TV 2, men er ikke involvert i forhandlingene som nå er på overtid.

Kulturstrøm

 • Grøsser ble Boksluker-favoritt

  Bokslukerprisen i regi av Foreningen! les ble delt ut i dag på Sentralen i Oslo. Vinneren ble Mari Moen Holsve (32) for grøsseren «Ingen sover trygt i natt». Juryen har bestått av ti juryklasser på 5. og 6. trinn som har lest de fem superfinalistene i Bokslukerprisen. Vinnerboka er sykt bra og så skummel at noen av jurymedlemmene har fått mareritt, noe som betyr ordentlig kvalitet, heter det i juryens begrunnelse.

  Mari Moen Holsve med juryelever
  Foto: Foreningen !les
 • Wagners barnebarn døde langfredag

  Verena Wagner Lafferentz (98) var det siste av Richard Wagners gjenlevende barnebarn, og ble kalt «wagnerfamiliens grande dame». Hun var også en av de siste som kjente Adolf Hitler personlig, etter først i 1940-årene å ha hatt et forbigående romantisk forhold med ham, og siden ha beholdt kontakten. Hennes barn kalte ham «onkel Wolf». Lafferentz var datter av Siegfried Wagner, som var sønn av Richard og Cosima, som var født Liszt, og hun var således også oldebarnet til Franz Liszt. Les New York Times' nekrolog her.

 • Norsk jazz vises for verden

  Norge er hovedland på verdens største bransjetreff for jazz, «Jazzahead», som åpner i Bremen i Tyskland torsdag. Messa samler musikere, agenter og plateselskaper fra hele verden. Under Norwegian Night åpningsdagen spiller blant andre Hedvig Mollestad (bildet), Karl Seglem og Thomas Strønen. Mer enn hundre norske musikere får vist seg fram under årets «Jazzahead».

  Hedvig Mollestad Thomassen