Hopp til innhold

TV 2 og Canal Digital forhandler fortsatt

Drakampen om pris og rettigheter fortsetter på overtid av overtiden. Canal Digital-kundene vet derfor ennå ikke om de mister TV 2-kanalene.

TV 2 i Oslo

DRAKAMP: Grensene mellom nett og tv blir stadig mer utydelige, noe som gjør forhandlingene mellom TV2 og Canal Digital kompliserte.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø i Canal Digital opplyser til NRK ved 12.15-tiden lørdag formiddag at han fortsatt ikke har fått noen avklaring fra forhandlingsteamet.

Etter det NRK får opplyst har forhandlingene pågått stort sett kontinuerlig gjennom natten.

Fristen partene hadde gitt seg selv, etter å ha forlenget den opprinnelige fristen med ett døgn, var ved midnatt.

Risikerer svarte skjermer

Etter å ha sittet ved forhandlingsbordet gjennom hele fredagen, ga TV 2 og Telenor-eide Canal Digital seg selv ytterligere ett døgn på å komme til enighet.

Nesten ett døgn etter den første fristen gikk ut, er det fortsatt uvisst om TV-distributørens kunder får svarte skjermer, eller om partene nærmer seg en avtale.

På spørsmål om fristen for å bli enige kan bli ytterligere skjøvet på, sier kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø til NTB:

– Alle scenarioer er tenkelige.

Taper på konflikt

Ifølge Kampanje var det stor avstand mellom partene fredag, og forhandlingene skal ha vært intense.

Det forhandles både om hvor stor del av TV 2s programinnhold Canal Digital skal ha rett til å vise, og hva Canal Digital skal betale for å ha TV 2 i sine kanalpakker.

Skulle det ende med konflikt mellom partene, vil begge tape både omdømme og penger på striden.

– TV 2 kan fort tape 3-3,5 millioner kroner per dag med svarte skjermer. Mens Telenor står i fare for å miste kunder de har i dag. I tillegg kan de tape potensielt nye kunder, sier daglig leder og kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes i GimCom.

Gimnes har selskap eid av TV 2 og Telenor på kundelisten, og har også hatt oppdrag for TV 2, men er ikke involvert i forhandlingene som nå er på overtid.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters