Hopp til innhold

Tusenvis vil ha Harry Potter Go

Pokémon Go brer om seg verden over, nå vil Potter-fansen at trollmannens verden skal overta etter de japanske pokémon-monstrene.

Harry Potter

KAN BLI SPILL: Om Harry Potter Go blir virkelighet får spillerne mulighet til å gå rundt i Harry Potters virtuelle verden. Daniel Radcliffe spilte den unge trollmannen i filmene om Harry Potter.

Foto: PETER MOUNTAIN / AP

Lørdag 30. juli hadde teaterstykket «Harry Potter and the Cursed Child» premiere i London. Stykket, som er den åttende fortellingen om trollmannen, har vekket stor interesse verden rundt.

Ifølge den engelske avisen The Independent at tusenvis av fans har signert en underskriftskampanje for å få utviklet Harry Potter Go.

Underskriftskampanjen ble lansert av Ashtyn Hannon, og målet er å få Warner Bros med på tanken.

– I en virtuell virkelighet av et Harry Potter-spill, kunne du ha kastet ekte trylleformler, skrives det i underskriftskampanjen.

Onsdag denne uken hadde 9000 signert kampanjen, skriver Huffington Post.

Rykter om Harry Potter Go

Søndag begynte ryktene å svirre om at Harry Potter skal bli det nye Pokémon Go, ifølge NME.

Også spillnettstedet The Bitbag skriver at magien er i ferd med å finne veien til den virkelige verdens mobiltelefoner, i en ny versjon av Pokémon Go.

Samtidig skriver flere nettkommentatorer at ryktene ikke har hold i virkeligheten.

Pokémon Go er et mobilspill basert på 90-tallsspillet Pokémon, der spillere går rundt i den virkelige verden for å fange virtuelle pokémon-monstre.

Enorm Pokémon-interesse

I Norge har Pokémon Go fått enorm oppmerksomhet, og fikk i juli fått mer omtale i norske medier enn den amerikanske presidentvalgkampen.

Også i sosiale medier er interessen stor.

– På Facebook er Pokémon Go det desidert største temaet i Norge. Nesten halvparten av det folk liker, skriver statuser om eller kommenterer på Facebook handler om Pokémon, sier Kristina Nilsen, analysesjef i medieanalysebyrået Retriever.

I juli publiseres det hvert døgn rundt 40.000 til 50.000 likes, statuser og kommentarer om spillet på Facebook. 59 prosent av disse publiseres av kvinner.

– Den typiske personen som skriver om Pokémon på Facebook er en kvinne i alderen 35 til 44 år, som er bosatt i Akershus, sier Nilsen.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober