Hopp til innhold

Varmer opp for Metallica

Turboneger har fått en stor opppgave i fanget.

Turboneger
Foto: Stian Andersen

Metallica-vokalist James Hetfield
Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Les også: Billettene revet bort

Les også: Turboneger på turné

Bilder: Turboneger på Roskilde, 2005!

Bakgrunn: Biografi, Turboneger!

Alt om Turboneger!

Konserten med Metallica på Valle Hovin ble utsolgt i løpet av noen få timer. 35.000 billetter ble revet bort og nå får publikum en ekstra bonus.

Ønsket av Metallica

Det lokale oppvarmerne Turboneger var ønsket av Metallica som er fans av bandet. Og Turbogutta er selvsagt svært fornøyd med forespørselen.

- Det er kjempehyggelig å bli invitert av dem. Metallica er jo verdens største rockband, sier bassist Rune «Rebellion» Grønn til VG. 

Til avisa forteller han at de har møtt Metallica ved flere anledninger på festivaler, og at Metallica har uttrykt ønske om at Turboneger skulle være oppvarming for de en gang. Og nå går ønsket i oppfyllelse.

Klare med nytt album

Bandet regner med å være i toppslag når de går på scenen foran det store publikummet på Valle Hovin. Da har de akkurat kommet med sitt nye album, og det er kun en drøy uke etter at de har spilt på åpningen av årets Quartfestival.

Bandet gleder seg til konserten og håper at det kan bil noe mer etterpå også.

- Dette er en ren rockepakke det er veldig gøy å være med på. Det blir en kul opplevelse for oss, et skikkelig overskuddsprosjekt. Kanskje blir det en fest etterpå også, sier Grønn til VG, og legger til at bandet har vært ute på byen i Oslo med Metallica tidligere - på strippeklubben Blaze.

 

Metallica sick of the studio
Foto: Promo

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters