NRK Meny
Normal

Varmer opp for Metallica

Turboneger har fått en stor opppgave i fanget.

Turboneger
Foto: Stian Andersen

Metallica-vokalist James Hetfield
Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Les også: Billettene revet bort

Les også: Turboneger på turné

Bilder: Turboneger på Roskilde, 2005!

Bakgrunn: Biografi, Turboneger!

Alt om Turboneger!

Konserten med Metallica på Valle Hovin ble utsolgt i løpet av noen få timer. 35.000 billetter ble revet bort og nå får publikum en ekstra bonus.

Ønsket av Metallica

Det lokale oppvarmerne Turboneger var ønsket av Metallica som er fans av bandet. Og Turbogutta er selvsagt svært fornøyd med forespørselen.

- Det er kjempehyggelig å bli invitert av dem. Metallica er jo verdens største rockband, sier bassist Rune «Rebellion» Grønn til VG. 

Til avisa forteller han at de har møtt Metallica ved flere anledninger på festivaler, og at Metallica har uttrykt ønske om at Turboneger skulle være oppvarming for de en gang. Og nå går ønsket i oppfyllelse.

Klare med nytt album

Bandet regner med å være i toppslag når de går på scenen foran det store publikummet på Valle Hovin. Da har de akkurat kommet med sitt nye album, og det er kun en drøy uke etter at de har spilt på åpningen av årets Quartfestival.

Bandet gleder seg til konserten og håper at det kan bil noe mer etterpå også.

- Dette er en ren rockepakke det er veldig gøy å være med på. Det blir en kul opplevelse for oss, et skikkelig overskuddsprosjekt. Kanskje blir det en fest etterpå også, sier Grønn til VG, og legger til at bandet har vært ute på byen i Oslo med Metallica tidligere - på strippeklubben Blaze.

 

Metallica sick of the studio
Foto: Promo

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.