NRK Meny
Normal

Billettene revet bort

Klokka ni mandag ble billettene til Metallica på Valle Hovin lagt ut. De forsvant fort.

Metallica
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

Metallica-vokalist James Hetfield
Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Les også: Ny Metallica-plate på vei

Les også: Metallica til Oslo

 Når Metallica tidligere har spilt konserter i Norge - en konsert i 1999 og to konserter i 2003 – har konsertene raskt blitt utsolgt.

En av bare et dusin

Denne gangen kommer de til Valle Hovin Stadion tirsdag 10. juli. Denne konserten blir en av bare et dusin konserter som Metallica kommer til å gjøre i Europa i år, så arrangør Gunnar Eide Concerts forventet at interessen skulle bli stor. Og det ble den.

- Først la vi ut 35.000 billetter klokka ni, og de var borte før klokka ble ti. Så la vi ut 5.000 til, og de har vi igjen 2.200 av akkurat nå, sa marketing manager Kristin Svendsen i Gunnar Eide Concerts litt etter klokka 11.

Flere muligheter

I tillegg forteller hun at det blir flere muligheter.

- De som ikke lykkes med å få tak i billetter i dag, vil få en ny mulighet fredag 2. mars, opplyser Svendsen. Da legges eventuelle uavhentede billetter ut for salg.

Metallica sick of the studio
Foto: Promo

Kulturstrøm

 • Vant verdens viktigste fiolinkonkur

  Diana Adamyan (18) fra Armenia vant søndag den prestisjetunge førsteprisen i årets Menuhin-konkurranse, det største en ung fiolinist kan oppnå. I juryen satt blant andre norske Henning Kraggerud. Australske Christian Li (10) er tidenes yngste vinner av juniorklassen, en pris han delte med 11 år gamle Chloe Chua fra Singapore.

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP