NRK Meny
Normal

Trygdekontoret vil redde verden

Tirsdagens saksbehandlere på «Trygdekontoret» måtte ty til idémyldring i stor skala for å løse globale samfunnsproblemer.

Trygdekontoret vil redde verden

Programleder Thomas Seltzer og saksbehandlerne Ingeborg Gjærum, Eivind Trædal, Tore Sagen og Øivind 'Elg' Elgenes tar utfordringen om å redde verden på strak arm.

Foto: NRK

– Det har vært et mørkt år. Vi nærmer oss 2012 som er siste året i Maya-kalenderen. Stadig flere tegn tyder på at vi synger på sivilisasjonens siste vers, sier Thomas Seltzer i introduksjonen av tirsdagens episode.

Men fortvil ikke, for «Trygdekontoret har fått mandat til å redde verden fra FNs Usikkerhetsråd», ifølge Seltzer selv.

Tidligere Natur og Ungdom-leder Ingeborg Gjærum, journalist og Marie Amelie-kjæreste Eivind Trædal, P3s hverdagfilosof Tore Sagen og kveldens «Maya-indianererstatning» Øivind 'Elg' Elgenes, har en stor oppgave foran seg.

PR-kampanje for Afrikas Horn

Sultekatastrofe, valgdeltagelse, og (mot)viljen til å gå i demonstrasjonstog er noen av problemstillingene saksbehandlerne må finne en løsning på i programmet..

– Vi må finne ut hvordan vi skal snu Afrikas Horn til Afrikas Frøkorn, utfordrer programleder Seltzer.

Ingeborg Gjærum trår til med sine tre strategier for de fattige barna i Afrika.

– De har helt klart et kommunikasjonsproblem. De mangler blant annet en sang, en norskprodusert sang, med mange kjendiser, mener Gjærum.

Tore Sagen avslører når han sist gikk i demonstrasjonstog og hvorfor han ikke bryr seg om hva som skjer med miljøet, til stor kritikk fra Seltzer og de andre saksbehandlerne.

Hemmelig musikalsk gjest på Trygdekontoret

Hvem er den hemmelige musikalske gjesten som gjør en tolkning av Seltzers favoritt Stevie Nicks-sang «Wild Heart»

Foto: NRK

Hemmelig musikalsk gjest

For å avrunde debatten om hvordan man skal forhindre verdens undergang, har Thomas Seltzer ordnet i stand en musikalsk overraskelse.

– Vi skal fortsette utover kvelden for å finne en løsning som redder verden. For å klare dette, trenger vi musikk til arbeidet.

– Derfor har vi fått selveste ******* til å gjøre en nydelig tolkning av Stevie Nicks-låta «Wild Heart», en av de fineste låtene jeg vet om, sier Seltzer.

Se hvem den hemmelige gjesten er på tirsdagens episode av Trygdekontoret på NRK3 kl. 21.40.