Hopp til innhold

Hva er Norges pinligste TV-øyeblikk?

De gir deg fysisk vondt og får deg til å krympe deg i stolen av flauhet. Her er noen av Norges pinligste medieøyeblikk.

Norges pinligste medieøyeblikk

«Trygdekontoret» presenterer i kveld Norges pinligste medieøyeblikk.

Foto: Skjermdump/NRK/TV2

Tips: Finn frem en ekstra pute før du setter deg ned for å se «Trygdekontoret» i kveld. Thomas Seltzer & co byr nemlig på «mitt LOLLE land spessial», og serverer en rekke ufrivillig pinlige norske medieøyeblikk. Slikt tar på en stakkars seer.

Nett-tv: Trygdekontoret LOLLE land spessial

Nett-tv: Se tidligere episoder av «Trygdekontoret» her!

Hva mener du?

For å forberede deg litt på kveldens sending har vi funnet et knippe med andre mer eller mindre uforglemmelige medieøyeblikk her.

Har du flere eksempler? Hva mener du er Norges pinligste medieøyeblikk? Si din mening i kommentarfeltet under!

Aune Sand leser dikt og serverer champagne i «Først & Sist»

Brødrene Sand og deres kunstnervenninne Marianne Aulie har stått for flere minneverdige uttalelser og opptrinn i norsk media de to siste tiårene. Aune Sands film «Dis» kan vel i seg selv kalles litt av et medieøyeblikk, men vi velger her å holde oss til Sands opptreden da han sammen med sin bror besøkte Fredrik Skavlan og «Først & Sist» i 2006.

Sand troppet opp i rød skinnbukse og medbrakt champagne, og deklamerte et dikt som selv gjorde at den rutinerte programlederen Skavlan krympet seg i stolen der han satt.


Se klippet her:

Video Aune Sand i Først & Sist

Aune Sand i Først & Sist

TV2-værdame synger værmeldingen

Eli Kari Gjengedal synger været på TV2

Eli Kari Gjengedal synger været på TV2.

Foto: Skjermdump: Storm.no

Høsten 2009 kjørte TV2 i gang med storsatsningen «X Factor». Dermed gjaldt det å få mest mulig oppmerksomhet rundt konseptet, og hvordan gjør man det? Jo, man får selvfølgelig med seg sine mest profilerte programledere til å lage noen sprell. Og sprell ble det.

TV2s programledere stilte pliktskyldig opp, blant dem også værmelder Eli Kari Gjengedal. På klingende sognedialekt gjorde hun hele værmeldingen om til et stev, som hun sang for seerne. Se klippet hos storm.no her!

Ari Behn holder tale til Robbie Williams om Märtha

Mens vi er inne på «Først & Sist», må vi nesten ta med et klipp til. 21 sesonger med talkshow har nemlig bydd på litt av hvert.

Dette er fra 2005, da Robbie Williams gjestet programmet for andre gang. To år tidligere havnet han på fest etter opptaket i Oslo. Der møtte han prinsesse Märtha Louise, noe han også nevnte i biografien han ga ut en tid etterpå. Nå var det Ari Behns tur til å ta igjen, dermed spilte Märthas ektemann like godt inn en liten videohilsen til Williams. Se den her:

Video Ari Behns hilsen til Robbie Williams

Ari Behns hilsen til Robbie Williams

– What minds went trough your brain?

Å snakke på engelsk kan være utfordrende for oss nordmenn.

Petter Northug

Noen ganger må man tenke seg om før man svarer. Ikke bare for å finne på noe lurt å si, men for å forstå hva det egentlig ble spurt om. Her er fra en av Petter Northugs pressekonferanser under ski-VM.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Nobels fredspris-utdelingen har de siste årene blitt ledd litt av på grunn av Thorbjørn Jaglands noe begrensede engelskuttale. Tidligere har vi trukket på smilebåndet av både Thor Heyerdahl og Petter Solberg.

Men nå i vinter ble det nesten litt for mye av det gode. Pressekonferansene under ski-VM i Holmenkollen ble tilslutt mer underholdende enn selve øvelsene på grunn av ordstyrerens fantasifulle oversettelser.

Dette førte til setninger som «What minds went through your brain?», «did you have time to swallow the gold medal from Sunday?» og «How lucky are you today?», da ordstyreren ville vite om de kanadiske sprintstafettvinnerne var lykkelige.

Se video på Aftenposten.no!

For en entré!

Programmet «For Galleriet» var et norsk underholdningsprogram som gikk på NRK i 1991 og 1992. Programledere var Per Ståle Lønning og Marit Christensen.

For å starte med skikkelig schwung hadde programlederparet en ferdig innspilt åpningsvignett som ble avspilt på starten av hvert program. Lønning, kledd i kjole og hvitt, og Christensen i en hvit gallakjole og en gigantisk fjærboa, mimet sammen til svisken «Unforgettable», mens de sakte spaserte ned en trapp, og hev seg ut i en liten svingom på dansegulvet.

Om programmet ble bedre av dette eller ikke er uvisst. Severdig er det uansett.
Se video:

Video For galleriet: vignett

For galleriet: vignett

Voksne menn klemmer ikke

Et noe klamt og mye omtalt medieøyeblikk skjedde i forbindelse med daværende kulturminister Trond Giskes 40-årsdag. På den store dagen troppet kollegene opp på kontoret for å gratulere, med pressen tilstede.

Stoltenberg og Giske

Stoltenberg og Giske - her i ganske så vennskaplig dialog. Dog ingen nærkontakt.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Men så kom dilemmaet: klemmer man eller ikke i en slik sammenheng. Man klemmer, mente åpenbart Giske, men det gjorde ikke statsminister Jens Stoltenberg, som tydelig brydd prøvde å holde ministeren på en armlengdes avstand.

Klemmen, eller fraværet av klem, ble en av de store snakkisene høsten 2006. Og Stoltenberg har i ettertid uttalt at han angrer bittert på at han ikke bare ga sin partifelle en stor manneklem.

Hva husker du best?

På «Trygdekontoret» klokken 21:30 i kveld ser du hva Thomas Seltzer med gjester mener er Norges pinligste medieøyeblikk.

Sammen med Atle Antonsen, Jenny Skavlan, Agnes Ravatn, og Øyvind Vogt har han vært nede i dypet og hentet frem en rekke klipp som kanskje helst burde vært forbigått i stillhet. Det blir de selvfølgelig ikke, og gjengen lover å si sin hjertens mening om det du som seer blir servert i kveld.

Hva husker du som flauest, kleinest eller rett og slett vondest i den norske mediehistorien? Si din mening i kommentarfeltet under.

Kulturstrøm

 • Slående roman om kunstens politiske kraft

  – «Gjenferdet inn» får nesten slagside under vekten av detaljer og fortellinger som sakte og omstendelig vikles ut. Men gir du deg tid, får du et rystende bilde av prøvede palestineres erfaringer de siste åtti årene. Britisk-palestinske Isabella Hammad skriver om tilhørighet, om søster-relasjoner, om under­trykkelse og opprør. Når alt kommer til alt, skriver hun om kunstens betydning i livet, skriver litteraturkritiker Anne Cathrine Straume.

  Collage med bokomslaget til Gjernferdet Inn og et portrettbilde i svarthvit av forfatteren Isabella Hammad
  Terningkast 5 Bok

  «Rett inn i Palestina-konflikten»

  Anmeldelse: «Gjenferdet inn» av Isabella Hammad

 • Mannen bak Elvis-hiten «Suspicious minds» er død

  Mark James, som blant annet skrev «Suspicious minds» og «Always on my mind», som ble store hits for Elvis Presley, er død. Han ble 83 år gammel.

  James døde 8. juni i hjemmet sitt i Nashville i den amerikanske delstaten Tennessee, melder BBC.

  – Han var en dyktig forteller med det skjønneste smilet, en smittende latter og alltid glimt i øyet, skriver de etterlatte i en uttalelse.

  I 2014 ble James valgt inn i Songwriters hall of fame i USA.

  I tillegg til de nevnte gigantsuksessene for Elvis, skrev James også «Hooked on a feeling», som i Skandinavia – og en rekke andre land – fikk stor suksess i en versjon med Björn Skifs' band Blue Swede på midten av 1970-tallet.

  (NTB)