NRK Meny
Normal

Trekker seg fra omdiskutert Barbie-rolle

Komiker og skuespiller Amy Schumer dropper hovedrollen i den nye storfilmen om Barbie. Skylder på at timeplanen hennes ikke går opp.

US-ENTERTAINMENT-AMPAS-GOVERNORS AWARDS

POPULÆR: Amerikanske Amy Schumer er en svært populært skuespiller og komiker for tiden. Såpass populær at hun må prioritere andre prosjekter enn Barbie-filmen.

Foto: VALERIE MACON / Afp

Det ble en stor debatt i filmverdenen da det ble kjent at komiker Amy Schumer skulle spille Barbie i Sony Pictures sin nye storfilm basert på leketøysdukken.

Flere mente Schumer ikke passet i rollen, blant annet på grunn av hennes utseende.

Laster Twitter-innhold

Schumer slo hardt tilbake mot kritikken i sosiale medier. På sin instagram-profil skrev hun blant annet:

«Det er denne typen kritikk som beviser at det er noe galt med samfunnet og kulturen vår (...)»

Nå trekker Schumer seg fra rollen, av helt andre grunner enn kritikken, ifølge henne selv.

– Dessverre så har jeg ikke lenger mulighet til å gjøre Barbie-rollen på grunn av at timeplanen ikke går opp, sier hun til filmbransjebladet Variety.

Hvilke planer som står i veien for Barbie-rollen er uklart, men Schumer har flere store filmprosjekter på gang fremover.

Kaos i kulissene

Barbie-reporter

DUKKE: Her et bilde av Barbie-dukken slik vi tradisjonelt sett kjenner den.

Foto: Barbiemedia

Filmen om Barbie skulle handle om hva som skjedde med den kjente dukken etter at hun dro fra Barbieland fordi hun ikke passet inn.

Etter planen skulle filmen ha premiere i 2017, men det har vært store endringer underveis i manusarbeidet. Flere forfattere har vært involvert i skrivingen, blant annet Schumer selv. Det er enda ikke bestemt hvem som skal regissere filmen.

Nå sier filmselskapet at filmen skal ha premiere 29. juni 2018. Det er ikke klart hvem som nå skal ta over hovedrollen.

Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.