Hopp til innhold

Trekker all reklame fra Discovery-kanaler

Krigen mellom Discovery og Telenor trappes opp. Nå trekker Telenor all reklame fra Discoverys TV-kanaler. – Begge parter blør videre, sier TV-ekspert.

TVNorges vårlansering

TAPER MILLIONER: Innholdet på TV-kanaler som TVNorge, MAX og FEM når ikke frem til like mange nå som halve Norge har mistet Discovery-kanalene. Derfor trekker Telenor all reklame fra kanalene. Noe som rammer Discovery hardt. Her er Harald Strømme, sjef i TVNorge og Discovery Networks og programdirektør Eivind Landsverk under vårlanseringen.

Foto: Marianne Kristiansen / NRK

Telenor og datterselskapene trekker all reklame fra SBS Discoverys kanaler, ett døgn etter at Canal Digital lot alle selskapets 13 kanaler gå i svart.

– Vi i Telenor og Canal Digital synes det er en mindre effektiv kanal å treffe TV-seere på. Derfor har vi besluttet at vi umiddelbart kommer til å trekke våre reklamekroner fra disse TV-kanalene, sier Kenneth Tjønndal Pettersen.

Avviser press

Pettersen er kommunikasjonsdirektør i Canal Digital, men uttaler seg på vegne av Telenor-konsernet.

kenneth tjønndal pettersen

TREKKER REKLAME: Telenors selskaper mener det ikke er verdt pengene å annonsere hos SBS Discoverys kanaler.

Foto: Bo Mathisen

– Hvor mye penger er det snakk om?

– Det kan jeg ikke si, men det er betydelig med reklamekroner vi legger igjen hos Discovery årlig, sier Pettersen til NRK.

Kommunikasjonsdirektøren avviser at Telenor bruker reklameinntektene som et pressmiddel i forhandlingene med TVNorge.

– Dette kommer som en konsekvens av at nedslagsfeltet til TV-kanalene er så dramatisk forandret i løpet av de dagene som er gått nå. Vi treffer ikke målgruppene som vi tidligere gjorde, derfor må vi gå til det skrittet at vi trekker reklamen fra MAX, TVNorge og de andre Discovery-kanalene, sier Pettersen .

SBS Discovery-ledelsen sier til NRK at de ikke føler et behov for å kommentere saken

Klarer ikke bli enige

– Det er en kraftig opptrapping i TV-krigen som nå pågår, hvor det allerede har vært mange tøffe utspill, sier Lasse Gimnes, kommunikasjonsrådgiver og TV-ekspert, til NRK.

Lasse Gimnes

BLODIG: Begge parter blør videre, men begge er store nok til å tåle det, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes.

Foto: gimcom

Natt til mandag mistet halvparten av norske husstander 13 TV-kanaler. Kanalene forsvant fordi partene ikke klarte å bli enige om en ny avtale for TVNorge, Eurosport, Max og ti andre Discovery-kanaler.

Mandag kveld var det fremdeles stor avstand mellom partene.

Et reklameboikott vil ikke gjøre situasjonen, eller tonen, mellom de to partene noe særlig bedre, mener Lasse Gimnes.

– Begge parter blør videre. Men det er også to parter som er særdeles ressurssterke. Discovery er et av de største multinasjonale medieselskapene, og Telenor er et av Norges største og mest suksessrike selskaper. Det er ikke smågutter dette handler om, sier TV-eksperten.

Bekymring i bransjen

Mediebyråene som kjøper reklameplass på vegne av annonsører, merker allerede bekymring i bransjen.

– For en del korte, taktiske kampanjer som starter opp denne uka, vil det ikke være optimalt. Da må man lete etter andre løsninger, sier Marianne Massaiu, TV-sjef i Mediacom.

Også Morten Wiberg i Carat frykter konsekvensene for TVNorge-kanalene.

– Det er allerede noen som har begynt å flytte penger, men jeg tror ikke vi har sett de største endringene ennå. De kommer nok litt utover i uka hvis man ser at denne konflikten kan vedvare.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters