Hopp til innhold

Medieanalytiker: – Et veldig godt comeback

TVNorge returnerte til skjermene i går med gode seertall.

Helt Perfekt

I går var TVNorge tilbake på skjermene med gode tall. Det betyr at mange får likevel sett programmer, som Helt Perfekt, denne helga.

Foto: TVNorge

I går ble det klart at Canal Digital og Discovery hadde kommet fram til en ny avtale for distribusjon av TVNorge og andre kanaler, også inkludert Tippeligaen fra 2017.

Halve Norge mistet TVNorge-kanalene da skjermene gikk i svart 1. februar. Likevel viser ferske seertall fra kanalen selv at de nå er tilbake igjen der de slapp.

– Veldig godt comeback

I sendeflaten mellom klokken 18 og 23 hadde de i går kveld i snitt 101 000 seere mellom klokken 18-00. For to uker siden, før tv-krisen, var tallet på 112 000. I seerandel utgjorde TVNorge 8,1 prosent i går, mot 8,4 prosent for to uker siden.

Lasse Gimnes

Medieanalytiker Lasse Gimnes tror at TVNorges tilstand er tilbake til det normale i løpet av kort tid.

Foto: gimcom

– Det får en si er et veldig godt comeback, sier medieanalytiker Lasse Gimnes til NRK.

Han mener at den store oppmerksomheten fra media, både under krisen og avvergelsen av den i går, har gjort at mange publikummere har fått med seg at TVNorge var tilbake på skjermen i går kveld.

Spent på helgeresultatene

– Det som blir spennende nå er å se hvordan helgens premierer på kanalen vil gjøre det. I løpet av de dagene de var borte har de gått glipp av en del markedsføringskraft for premierene sine, så jeg håper de kjører mye egenpromo nå, sier han.

Videre tror han at dersom seertallene holder seg oppe, som et resultat av medieoppmerksomheten, kan inntektene som gikk tapt i være inntjent igjen i løpet av kort tid.

– Discovery burde være fornøyde.

Mediesjef i TVNorge, Hanne McBride, svarer til NRK at de er fornøyde med tallene.

– Det er selvsagt utrolig gledelig at seerne er tilbake. Gårsdagens tall er der de skal være, og nå gleder vi oss til søndagens tre store sesongpremierer med Helt Perfekt, 71 grader nord og Neste sommer. Det hadde ikke vært gøy om den sofasøndagen skulle gått for halv maskin.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)