Til en familie på fire trenger du:
ca 800 g torskefilet, uten ben
200 g renset, blandet sopp
2 ss smør
3 ss light soyasaus
1 ss oystersauce
revet skall av 1 lime og saften av 1/2
1/2 - 1 rød chili
frisk koriander til servering
Fremgangsmåte:
Varm ovnen til 200 grader. Smelt smøret og rør inn soyasaus, oystersauce, limeskall, limesaft og finsnittet chili. Del fisken i 4 jevne stykker og mariner dem i soyamarinaden i 10 minutter. Ta fisken opp av marinaden og legg den over på et ildfast fat. Del soppen i mindre biter og vend dem i resten av marinaden. Legg soppen rundt fisken og drypp over det som måtte være igjen av marinade. Stek det hele i ca. 10 minutter til fisken er ferdig. Dryss over frisk koriander før servering. Server f.eks.med wokede grønnsaker,ris eller nudler.
Tips:
Bruk gjerne litt zhitake hvis du får tak i det.
Denne retten kan også lages med kylling men da må den stekes lenger ( ca. 20 min) og soppen legges i underveis.
Annen hvit fisk som hyse, sei og steinbit kan også benyttes.
Smør kan erstattes med rapsolje.
Tilsett en teskje sesamolje i marinaden.