NRK Meny
Normal

Torsk med sopp og soya

Mange av oss har allerede begynt å sette ribbe og pinnekjøtt til livs. Vil du ha noe annerledes midt oppi all julematen kan du lage Kokke-Lises Soyamarinerte torsk, som både er sunn og god.

Torsk med sopp og soya
Foto: NRK

Til en familie på fire trenger du:

ca 800 g torskefilet, uten ben

200 g  renset, blandet sopp

2 ss smør

3 ss light soyasaus

1 ss oystersauce

revet skall av 1 lime og saften av 1/2

1/2 - 1 rød chili

frisk koriander til servering

Fremgangsmåte:

Varm ovnen til 200 grader. Smelt smøret og rør inn soyasaus, oystersauce, limeskall, limesaft og finsnittet chili. Del fisken i 4 jevne stykker og mariner dem i soyamarinaden i 10 minutter. Ta fisken opp av marinaden og legg den over på et ildfast fat. Del soppen i mindre biter og vend dem i resten av marinaden. Legg soppen rundt fisken og drypp over det som måtte være igjen av marinade. Stek det hele i ca. 10 minutter til fisken er ferdig. Dryss over frisk koriander før servering. Server f.eks.med wokede grønnsaker,ris eller nudler.

Tips:

Bruk gjerne litt zhitake hvis du får tak i det.

Denne retten kan også lages med kylling men da må den stekes lenger ( ca. 20 min) og soppen legges i underveis.

Annen hvit fisk som hyse, sei og steinbit kan også benyttes.

Smør kan erstattes med rapsolje.

Tilsett en teskje sesamolje i marinaden.

Kulturstrøm